REKLAMI GEÇ

Tekstil tasarımcılarından patronlara çağrı

Tekstil tasarımcılarından patronlara çağrı

Denizlili tekstil tasarımcıları hak ettikleri değeri görmediklerinden ve kendilerine fırsat tanınmadığından yakınıyor. Şirketlerin dışarıdan gelen tasarımcılara yönelmesine isyan eden Denizlili tasarımcılardan Binnur Şen Savaşçı, “Yaptığım tasarımla şefim dalga geçmişti. Amerikalılar çok beğenerek satın aldılar. Bizi elinizin tersiyle itmek yerine destek olun, şans verin” diyerek patronlara seslendi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 2 Mart 2015 Pazartesi, 14:27

Denizli Tekstil Tasarımcıları Derneği Şubat ayında kuruldu. Şimdilik 15 üyesi bulanan derneğin hedefi, tasarımcı haklarının korunması, tekstil tasarımında yeniliklere öncü olmak, Denizli tekstilinin tasarım konusundaki eksiğini kapatmak. 

Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Denizli Tekstil Tasarımcıları Derneği Başkanı Tülay Pay, “Tasarımda daha kaliteli ve daha yenilikçi olmak için dernek kurduk. Tasarımcılık kolay elde edebilecek bir meslek değil. Birçok kişide bilgi eksikliği mevcut. Okuldan her mezun olan ‘Tasarımcıyım’ diyerek iş başvurusunda bulunuyor. Ancak çok fazla eksiklikleri olduğu kesindir. Biz de bu eksiklikleri tamamlamak, yenilikleri kişilere aktarmak ve projeleri olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için bu derneği kurduk” dedi.

FIRSAT İSTİYORLAR
Tekstil tasarımcılarının haklarının korunmasını da amaçladıklarını belirten Pay, “Patent oluşumu yapılırsa eğer bizler hakkımızı daha çabuk elde edebiliriz. Markalaşmayı destekliyoruz ancak hep tasarımlar aynı çizgide devam ediyor. Her firma farklı bir tasarım ile markalaşma yoluna gitse, il olarak da Türkiye olarak da kalkınmamız kolaylaşacaktır. Her zaman bizim kız bizim oğlan tabiri vardır. Bu kelimeler ile bizi yok sayıp dışarıdan gelen tasarımcılara kapı açılıyor. Ancak bilmiyorlar ki; Denizli’de o kadar çok güzel tasarım yapan arkadaşlarımız var ki. Onlar da maddi imkansızlıklar ve fırsat verilmemesinden dolayı öne çıkamıyorlar. Bazı arkadaşlarımız mesleğe küsmüş durumda. Biz bu dernek ile birlikte bu imkansızlıkları yenmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

DALGA GEÇİLEN TASARIMI AMERİKALILAR SATIN ALDI
Denizli Tekstil Tasarımcıları Derneği yönetim kurulu üyesi Binnur Şen Savaşçı, mesleğe ilk başladığı yıllarda yaptığı bir tasarımı işyerinde duvara astığını, şefinin çoğu kez dalga geçtiğini söyledi. Savaşçı, “Ancak Amerikalı bir müşterimiz geldi ve duvarımdaki o tasarımı beğenerek satın aldı. Tasarımcıları elinizin tersi ile itmek yerine onlara şans verin. İnanın ki Denizli’de kaliteli tasarım yapan çok arkadaşımız var” dedi.

ANTİBAKTERİYEL KUMAŞ ÜRETECEKLER
Derneğin önemli bir hedefi ise yönetiminde bulunan Tekstil Mühendisleri Oğuzhan Kuzu, Anıl Çam aracılığıyla Denizli’de antibakteriyel kumaş üretmek. Kuzu, çalışmalarını tamamlayabilmeleri için maddi destek beklediklerini söyledi.

Başkanlığını Tülay Pay’ın yaptığı Denizli Tekstil Tasarımcıları Derneği’nin yönetimi Binnur Şen Savaşçı, Arzu Tusçu, Oğuzhan Kuzu ve Anıl Çam’dan oluşuyor.

Yorumlar

Suarez   -  Bağlantı 3 Mart 2015, 11:18

10 Yıldır tasarım sektöründeyim ve şu ana kadar hiç bir firmanın tasarımcılara hak ettiği değeri verdiğini görmedim. Dandik bilgisayarlar , biçimsiz çalışma ortamları , ucuza kaçılan gereçler … daha neleer neleer …

haydar   -  Bağlantı 2 Mart 2015, 15:33

tasarımcılar eğitimli personel, ya şefler allahın her işten anladığını zanneden patron yağcısını şef yaparsan, tabi tasarımcıya değer vermez. haydi bir deşelim şu konuyu bakalım neler çıkacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı