REKLAMI GEÇ

TKDK 10. çağrı dönemi başvuruları başladı

TKDK 10. çağrı dönemi başvuruları başladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 10. çağrı dönemi başvuruları başladı. TKDK yönetimi, belirlenen süreler dahilinde projelerin teslim edilmesi gerektiği uyarısı yaptı, yüzde 40 ila 70 arasında hibe desteklerinin olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2021 Pazartesi, 16:09

TKDK, 10. çağrı dönemine ilişkin hem davet, hem de projelerin son teslim tarihine ilişkin açıklama yayınladı.

Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar için 16 Mart, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar için de proje kabullerinin 23 Mart’a kadar devam edeceği bildirildi.

HİBE FIRSATINI KAÇIRMAYIN
Geçtiğimiz hafta göreve başlayan TKDK Denizli İl Koordinatörü Şakir Çınar, bugüne kadar yatırım tutarı 350 milyon TL olan 473 proje ile sözleşme imzalandığını, tamamlanan 431 projeye 129 milyon TL hibe ödemesi yapıldığını, inceleme aşamasındaki projelerin de en kısa zamanda hayata geçirileceğini kaydetti.

Yatırımlara yüzde 40 ila 70 oranında hibe desteği sağladıklarını söyleyen Çınar, “Denizli’nin birçok yerinde TKDK desteği ile kurulmuş farklı sektörlere ait yüzlerce örnek proje var. Denizli’de çok farklı alanlarda güzel işler yapan maharetli yatırımcılar var. Verdiğimiz hibeler ile yatırım planlarını hayata geçirmek için buradayız. 10. çağrı döneminde ülke genelinde 125 milyon Evro’luk bir bütçe bulunuyor. Bu bütçeden Denizli’yi azami derecede faydalandırmanın gayreti içerisindeyiz. Proje hazırlamak, destek almak isteyen herkesi 10. çağrı döneminde bu fırsattan yararlanmaya davet ediyoruz ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı