REKLAMI GEÇ

Yağış olmadığı için verimin düştüğü tütünde üretici fiyattan umutlu

Yağış olmadığı için verimin düştüğü tütünde üretici fiyattan umutlu

Türkiye’nin en çok tütününü üreten kent olan Denizli’de hasat sona erdi. Yağışların az olması nedeniyle verimin düştüğü tütünde, üretici fiyatlardan umutlu. Kale Ziraat Odası Başkanı Halil Saygın, bölgede yağışlar nedeniyle yüzde 30’a varan düşüş yaşandığını söyledi, tütündeki başfiyatın ise 30 TL olabileceğini aktardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2021 Cumartesi, 12:04

TÜİK 2020 yılı verilerine göre, Türkiye’deki 68 bin ton tütünün 16 bin tonunu tek başına üreten Denizli’de hasadın sonuna gelindi. Son yaprakları da kırılan tütünler işlenmeye hazır hale getirilerek kurutuldu ve satışı bekliyor.

KURAKLIK HASADI YÜZDE 30 ETKİLEDİ
Denizli’de halkın büyük çoğunluğunun geçimini tütünle sağladığı Tavas, Kale, Beyağaç ve Güney’de üreticiler yaz boyunca emek verdikleri tütünlerini iyi fiyattan satmak istiyor. Kentte yaz yağışlarının az olması nedeniyle üretimde yüzde 30’lara varan düşüş yaşandı. Verimden kayıp yaşayan üretici ise fiyatların yüksek olmasını umut ediyor.

ÜRETİCİ ALTERNATİF ÜRÜNE YÖNELDİ
Denizli  Haber’e konuşan Kale Ziraat Odası Başkanı Halil Saygın, ilçede çiftçilerin tütüne alternatif ürünlere yöneldiğini söyledi. Bu sene ilçede tütün üretiminde ciddi bir düşüş yaşandığını dile getiren Saygın, “Üretici bu sene ciddi kayıplar yaşadı. Yağmurların az olması olumsuz etkiledi. Üreticimizin tek umudu ise fiyatların yüksek olması. Bu sene başfiyatın 30 TL olmasını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı