REKLAMI GEÇ

Yeni Turizm Müdürü Denizli’yi anlatacak tarif bulamadı: O kadar güzel

Yeni Turizm Müdürü Denizli’yi anlatacak tarif bulamadı: O kadar güzel

Denizli’nin turizmdeki 2023 vizyonunu belirlemek için düzenlenen Turizm Çalıştayında konuşan yeni Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli’nin turizmini tanımlayacak söz bulamadı…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2020 Cuma, 11:35

Denizli’nin 2023 Turizm vizyonunun belirlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile düzenlenen Denizli Turizm Çalıştayı Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

TARİF EDECEK SÖZ BULAMADI
Çalıştayın açılışında konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Akyol, 2023 Turizm Vizyon Belgesinin bakanlık tarafından onaylandığını hatırlatarak, Denizli’yi ve turizmini anlatacak söz bulmakta zorlandı. Akyol, “Denizli’yi tanımlarken, ‘tarife kelama ve kaleme sığmayan eşsiz güzellikte’ diye söylüyoruz. Çünkü Denizli 11 bin 868 kilometrekarelik alanda gerçekten tarihe de sığmıyor tarife de sığmıyor kelama da sığmıyor kaleme de sığmıyor. O kadar güzel” dedi.

‘DENİZLİ’Yİ DAHA İLERİ GÖTÜRECEĞİZ’
Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Değirmenci ise, “Biz Denizli’yi daha ileriye nasıl götürebiliriz bunun derdindeyiz. Kamu kurum kuruluşları, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve Denizli’de yaşayan 1 milyon 30 bini aşkın vatandaşımız söz konusu Denizli ve geleceği olduğu zaman bir noktada buluşabiliyoruz. Aynı hedef doğrultusunda çok rahat bir araya gelip güzel projeler üretebiliyoruz” dedi.

İki farklı salonda PAÜ Turizm Fakültesi’nden Doç. Dr. Murat Bayram ve Dr. Semih Arıcı’nın moderatörlüğünde devam eden çalıştayın açılışına Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, akademisyenler, çok sayıda sektör temsilcisi ve davetliler katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı