REKLAMI GEÇ

Yerli otomobil üretecekler arasında bir Denizlili var

Yerli otomobil üretecekler arasında bir Denizlili var

Yerli üretimi yapacak 4 şirketli konsorsiyum netleşiyor. 3 isim belirlendi, bu çok özel göreve talip olanlar arasında bir de Denizlili var. Babadağlı Ahmet Nazif Zorlu, yerli üretimi gerçekleştirecek babayiğitler arasında yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2017 Çarşamba, 11:36

Beştepe’de açıklanması beklenen dörtlü konsorsiyumda Anadolu Grubu ve BMC’nin yanı sıra bir de Denizlili dünyaca ünlü iş adamı Ahmet Nazif Zorlu’nun şirketi Vestel’in olduğu öğrenildi.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre; TOBB’un girişimiyle oluşturulan dörtlü konsorsiyumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek toplantıda açıklayacak.

4’lü konsorsiyumdaki üç ortaktan birisi yerli otomotiv şirketi BMC, diğeri Isuzu Motors Limited ve Itochu ortaklığı ile (Anadolu Isuzu) hafif kamyon, kamyonet, otobüs ve pick-up; ANTOR markasıyla motor üreten Anadolu Grubu, bir diğer ortak da yeni nesil araçların en önemli girdisi haline gelen elektronikte Türkiye’nin en önde gelen şirketlerinden Vestel olacak.

ELEKTRONİK İŞİ VESTEL’DE
4’lü konsorsiyumun Denizlili ismi Vestel, dünyada tanınan bir teknoloji şirketi. 1994’ten beri Zorlu Holding bünyesinde. Tüketici elektroniği, beyaz eşya, dijital ürünler, bilgi teknolojileri, LED aydınlatma ve savunma alanlarında geniş bir ürün yelpazesine sahip. Vestel Elektronik, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri. 19 yıldır elektronik sektörünün ihracat şampiyonu. Avrupa TV pazarının ilk 2, beyaz eşya pazarının ilk 10 üreticisinden biri. Ürünleri 152 ülkede milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Avrupa’da her 5 televizyondan biri Vestel City’de üretiliyor.

Dünya çapında 500’ün üzerinde markaya her yıl 4 binden fazla televizyon çeşidi üretiyor. 2016 yılında Endüstriyel Mükemmellik Ödülleri’nde Avrupa Şampiyonu oldu. Sharp ve Toshiba markalarının üreticisi. Farklı ülkelerde 8 Ar-Ge merkezinde bin 200 kişilik mühendis kadrosuyla Türkiye’nin en çok marka-patent üreten şirketlerinden biri. Dünyada en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk 1000 firma arasında. Zorlu Holding’e bağlı Vestel Savunma, SSM’nin başlattığı Mini İHA Projesi ile insansız hava aracı sistemlerine yatırım yaptı. İlk yerli taktik insansız hava aracı Karayel, Bora ve Efe’yi üretti. Vestel’in konsorsiyumdaki rolünün, yeni nesil araçlarda giderek ağırlık kazanan elektronik sistemlerin üretimi olması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı