REKLAMI GEÇ

Yüksel: Kobi ve esnafa destekler artacak

Yüksel: Kobi ve esnafa destekler artacak

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 2010-2014 yılları arasında Denizli’deki kobilere, 24,5 milyon lira hibe ve faizsiz kredi desteği sağlandığını açıkladı. Yüksel, destek rakamlarının artırılması için çalışmaların son aşamaya geldiğnii ve yakında uygulamaya gireceğini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2015 Perşembe, 14:19

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, KOSGEB tarafından proje karşılığında KOBİ’lere verilen geri ödemeli ve geri ödemesiz kredi desteklemelerinin esnafa can suyu olduğunu söyledi.

Denizli’de 2014 yılı sonu itibariyle, KOSGEB veri tabanına kayıtlı toplam 14 bin 500 işletme bulunduğunu belirten Yüksel, “Bu işletmelerden son 10 yılda 5 bin 841’ine toplam 330 milyon 536 bin TL tutarında “Sıfır faizli” veya “düşük faizli” olmak üzere kredi kullandırılmış ve önemli bir can suyu olacak nitelikte katkı sağlanmıştır. Bununla birlikte 2010-2014 yılları arasında 1836 işletmemize; 20 milyon 122 bin TL hibe yani geri ödemesiz ve 4 milyon 427 bin TL tutarında da faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 24 milyon 551 bin TL destek sağlanmıştır” dedi.

KOSGEB’in işini kuranlara “Yeni Girişimci Desteği” adı altında destek sağladığını belirten Yüksel, “2010-2014 yıllarında 3 bin 257 kişiye 70’er saatlik Girişimcilik Eğitimi verilmiştir. Bu eğitimden yararlanan şu ana kadar 318 kişi KOSGEB destekli olarak işini kurmuştur. Ayrıca bu desteği kullananların yarısının da bayan girişimciler olması bizler için övünç kaynağıdır” dedi.

KOBİ’LERE DESTEKLER ARTACAK
Küçük ve Orta ölçekteki işletmelere sağlanan desteklerin artırılacağını söyleyen Milletvekili Yüksel, “Markalaşma ve Kurumsallaşma temalarında proje hazırlayacak KOBİ’ler için 50 milyon TL bütçeli proje çağrısı, 100 milyon TL’ye çıkartılarak önemli bir artış yapılmıştır. Şu anda proje çağrısına çıkılmış ve markalaşma ve kurumsallaşma konusunda atılım yapmak isteyen firmalarımıza sunulan fırsat genişletilmiştir. Yine halen devam eden fakat henüz neticelendirilmemiş olan çalışmalardan bazılarını ifade etmek gerekirse, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteklerinin toplamda 1 milyon TL’ye varan destek rakamının %50 oranında artırılması planlanmaktadır. Yine toplamda 750 bin TL olan işbirliği-güç birliği desteklerinin 250 bin TL’si hibe, kalan 500 bin TL’si faizsiz kredi olarak verilmektedir. Bu desteklerin de üst limiti 1 milyon 500 bin TL’ye çıkarılması için çalışma yapılmakta, bu rakamın 300 bin lirası hibe kalan 1 milyon 200 bin lirası ise faizsiz kredi olacaktır” dedi.

ENGELLİ GİRİŞİMCİLERE DE DESTEK
Desteklerde şehit ve gazi yakınlarına pozitif ayrımcılık yapıldığını ve engellilerin desteklerinin de artırıldığını ifade eden Yüksel; “Yeni Girişimci Desteğinden yararlanmak isteyen Gazi ve Şehit yakınlarına da pozitif ayrımcılık uygulanması kararı alındı, mevcut destek oranına %10 ilave olan oran, %20’ye çıkartıldı. Bu oran aynı zamanda Kadın ve Engellileri de kapsayacak şekilde pek yakında uygulamaya girecek. Şu anda Denizli’de kadın ve engellilerin aldığı destek oranı %70’tir. Yapılan bu çalışmalar yürürlüğe girdiğinde ise destek oranı %80 olacak. Buna göre 30 bin TL hibe ve 70 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkânı tanınmış olacaktır. Tüm kesime olduğu gibi ekonominin lokomotifi olan girişimci KOBİ ve esnafımıza da desteklerin aratarak devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı