REKLAMI GEÇ

300 milyon dolar daha yatıracağız

300 milyon dolar daha yatıracağız

TÜVTURK Genel Müdürü E. Naci Başdemir, araç muayene istasyonlarına 300 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Haziran 2008 Salı, 00:00

2008 yılı sonunu kadar Türkiye çapında 189’u sabit, 80’i gezici olmak üzere toplam 269 adet yeni araç muayene istasyonu açarak ülke çapında uluslararası standartlarda hizmet sunmayı hedefleyen TÜVTURK’ün Denizli’de açtığı, yeni araç muayene istasyonları bilgilendirme resepsiyonu Anemon Otel’de yapıldı. Doğuş Otomotiv-Akfen -TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan TÜVTURK’ün, Denizli’de açtığı uluslararası standartlarda hizmete verecek araç muayene istasyonları bilgilendirme resepsiyonuna, Vali Yavuz Erkmen, İl Jandarma Alay Komutanı Kenan Evci, İl EmniyetMüdürüMuzaffer Erkan, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, TÜVTURK Genel Müdürü E. Naci Başdemir, TÜVTURK Ege Bölge Sorumlusu Erhan Çarkçı, AKTURK AraçMuayeneİstasyonu İşletmecisi Rıza Akça, AKP İl Başkanı Bilal Uçar ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

TÜVTURK Denizli Araç Muayene İstasyonları’nın günde 298 adet araca muayene hizmet vereceğini söyleyen TÜVTURK Genel Müdürü E. Naci Başdemir, Denizli ve ilçelerinde görev yapacak gezici muayene istasyonun Akköy, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Güney, Honaz, Kale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerine hizmet götürüleceğini müjdeledi. Başdemir, Afken-Doğuş-TÜV SÜD Konsorsiyumu TÜVTURK olarak, yeni araç muayene istasyonlarının yapım ve işletimi ile ilgili olarak açılan ihaleyi, 552 milyon dolar ihale bedeli karşılığı kazandıklarını belirtti. Başdemir, Türkiye çapındaki tüm yapım ve hizmet girişi için de yaklaşık 300 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını söyleyerek, hem ülke ekonomisine hem de can ve mal güvenliğine fayda sağlayacak TÜVTURK’un iş ortaklarıyla birlikte Türkiye çapında bin 800 kişiye yeni iş imkânı sağlayacaklarını kaydetti. Türkiye’de 2008 yılında 4 milyon adet motorlu aracın muayenesini gerçekleştirebilmeyi hedeflediklerini de ifade eden Başdemir, “Türkiye’de 12 milyon adet motorlu araç bulunuyor. Bu araçların muayene edilmesinden elde edilen toplam gelirden, yaklaşık 7.3 milyar doları devlete ödenecektir” dedi.

İşadamı Rıza Akça ise yaptığı konuşmada böyle bir hizmetin verilmesinin önemli olduğunu ve amacın Türkiye’de yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek olduğunu belirtti. Araç muayene istasyonlarına gelen araçların modern cihazlarla kontrol edildiğini belirten Akça, istasyon kurmanın istihdam konusunda da önemli bir gelişme olduğunu belirtti ve katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından resepsiyona geçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı