REKLAMI GEÇ

ABD Denizli balığı yiyecek

ABD Denizli balığı yiyecek

Denizli’de, faaliyet gösteren Özpekler Su Ürünleri şirketi, Avrupa’dan sonra ABD’ye de balık ihracatı yapacak. Günde 50 bin alabalık işleyen firma, ABD’nin Newyork eyaletinde satış merkezini faaliyete geçirmek için gün saymaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2013 Çarşamba, 14:30

Ferah IŞIK – Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizi olmayan Denizli’de 1988 yılında Çameli ilçesi ile bazı göl ve barajlarda alabalık üretme çiftliği kuran ve ürettiği balığı füme ve pişmeye hazır halde ihracat yapmaya başlayan Özpekler Su Ürünleri firması, 9 çiftlikte günde 50 bin balık üretiyor. Üretiminin tamamını başta Almanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İngiltere, Romanya, Bulgaristan, Hollanda olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesine ihraç eden firma, şimdi de ABD pazarına giriyor.

Çiftliklerde yetiştirdikleri balıkları Denizli Ahmet Nazif Zorlu Sanayi Sitesi’ndeki fabrikada Avrupa standartlarında işleyip, buradan ihracatı gerçekleştirdiklerini anlatan Özpekler Su Ürünleri firmasının Genel Müdürü Osman Özpek, “Tesisimizde 200 çalışanımız var. Günde 50 bin balık işlenip, ambalajlanıyor. Ürettiğimiz balıkların tamamı ihracata gidiyor. Balığı pişmiş, fümelenmiş ve pişmeye hazır halde ambalajlayıp ihraç ediyoruz. Avrupa’da balık tüketimi kişi başına yılda 28 kilogram civarında ve alabalığa rağbet fazla” dedi.

ic

Özpek, yılda 10 milyon euro civarında ihracat gerçekleştirdiklerine dikkati çekti. Özpek, “Tesisimizin kapasitesini istediğimiz an arttırabiliriz. Bu nedenle yeni Pazar arayışına girdik ve ABD’de ürettiğimiz balığa talep geldi. Newyork’ta satış merkezi açacağız. Bunun için hazırlıklarımızı tamamladık. Kısa süre içinde bu ülkedeki satış noktamızı faaliyete geçireceğiz. Ayrıca, yine ABD’de bazı ithalatçı firmalarla görüştük, bu ülkeye de balık ihracatını başlatacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı