REKLAMI GEÇ

ABD’li öğrencilerden DENİB’e ziyaret

ABD’li öğrencilerden DENİB’e ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri State University of New York at Buffalo (SUNY) üniversitesinden bir grup öğrenci ve akademisyen Denizli İhracatçılar Birliği’ni ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 11 Ocak 2014 Cumartesi, 12:31

DENİB Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Oğuz, Yücel Bayam ve Mustafa Korkut Aydınlı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, öğrenciler ve profesörlerden oluşan heyet Denizli ekonomisi ve ihracatı hakkında bilgi aldılar.

Profesör Ronald Mcguire ve Profesör Monroe, Türkiye ziyaretlerinin asıl amacının, Türkiye’nin antik kültürel varlıklarını ve ülkenin güncel iş ve sosyal yapısını görmek, araştırmak ve anlamaya çalışmak olduğunu, Denizli’nin de bu anlamda önemli bir il olduğunu ve programlarına dahil ettiklerini ifade etti. Böylelikle öğrencilerinin Türkiye’yi tanıyıp, analiz etme fırsatı elde edeceklerini ve döndükten sonra her birinin Türkiye hakkında bir rapor hazırlayacaklarını belirtti.

Ziyarette Denizli ekonomisi ve ihracatı hakkında bilgilerin paylaşıldığı sunumun ardından, DENİB Yönetim Kurulu üyeleri misafir öğrencilerin sorularını yanıtladılar ve Denizli’de ev tekstilinin yanında, mermer, kablo, gıda, turizm başta olmak üzere birçok sektörün faal olduğunun altını çizdiler. Ayrıca, Denizli’de ihracatın ve ticaretin bir kültür olarak çok eski zamanlardan beri var olduğu vurgulandı. Öte yandan, yabancı bir ülkeden genç insanları ağırlıyor olmanın çok önemli olduğu, çünkü gençlerin ülkemizi daha yakından tanıyıp fikir sahibi olmalarının, gelecekte ülkelerimiz arasındaki ilişkileri de pozitif yönlü etkileyeceğinin altı çizildi.

Üniversitede, inşaat mühendisliği, fizik, tarih ve siyaset bilimi gibi farklı bölümlerde öğrenimlerini sürdüren Amerikalı öğrenciler, fikirlerinin Türkiye’yi gördükten sonra olumlu anlamda değiştiğini ifade ettiler.

Ziyaretin sonunda ABD’li heyet, Denizli’deki tekstil üretimi ve tarihinin antik çağlara kadar gitmesinden, Denizli’den ve ihracat başarısından çok etkilendiklerini ifade ederek gösterilen misafirperverlik ve sıcak karşılama için teşekkür etti. Diğer taraftan günün anısına Yönetim Kurulu Üyelerine, üniversitelerinin logosunu taşıyan şapkalar hediye ettiler. Amerikalı öğrencilere ise hatıra olarak havlu hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı