REKLAMI GEÇ

Saldanlı’dan iş güvenliği, sendikal hak garantisi

Saldanlı’dan iş güvenliği, sendikal hak garantisi

Denizlili enerji devi Bereket Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Yatağan ve Çatalağzı termik santrallerinin devir işleminde sona gelindiğinde dikkat çekip, iki santralde çalışan kamu işçilerine seslendi. Saldanlı, “sizi ailemizin bir ferdi olarak görmek istiyoruz” derken “İçiniz rahat olsun” mesajı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2014 Cumartesi, 19:16

Türkiye’nin enerji dağıtımındaki ilk özel şirketi olan AYDEM’in çatı kurumu Bereket Enerji, bu şirketle Aydın, Muğla ve Denizli’de elektrik dağıtımını üstlenmiş, Gediz ihalesini de kazanarak İzmir ve Manisa’nın elektrik dağıtımını yürütmeye başlamıştı.

Hem enerji üretimi hem de dağıtımı konusunda Türkiye’nin devleri arasına giren Denizlili Bereket Enerji, Nijerya’da kazandığı enerji dağıtımı ihalesiyle faaliyetlerini uluslar arası düzeye taşırken, 22 farklı kentte başta hidroelektrik santralleri olmak üzere enerji üretimi gerçekleştiriyor.

Bereket Enerji’nin enerji sektöründeki en önemli hamlelerinden biri de Yatağan ve Çatalağzı Termik santralleri olmuştu. Bu iki dev santralin özelleştirme ihalelerini kazanan Bereket Enerji’den son süreçle ilgili önemli bir açıklama geldi.

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, termik santrallerin Bereket’e devri konusunda artık sona gelindiğini, kısa süre içinde bu iki dev santralin de Bereket grubu içine dahil olacağını duyurdu.

Ortağı Ali Yağlı ile birlikte kurdukları Bereket Enerji, Türkiye’nin enerji devlerinden biri haline gelen Saldanlı’nın açıklamasında öne çıkan konu ise, termik santrallerin çalışanlarına yönelik yaptığı önemli çağrı idi. Enerji sektörünün Denizlili devi Saldanlı, her iki santral personeliyle çalışmak istediklerinin altını çizip, işçilere hem sosyal güvenceleri hem de iş güvenliği konusunda güvence verdi.

“Çatalağzı ve Yatağan Termik Santral İşletmelerinde 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi çalışanlar ailemizin üyesi olacaklardır” diyen Saldanlı, “Bu çalışanların ailemize katılacak olması grubumuz için memnuniyet verici olacaktır” dedi.

Konu hakkında yapılan yazılı açıklamada Saldanlı, AYDEM ve GEDİZ’in de özelleştirmelerle grup bünyesine geçtiğinin altını çizerken Yatağan ve Çatalağzı Termik santrallerinin tüm personeli ile çalışmak arzusu içinde olduklarını vurguladı. “Tesislerin gerçek sahibi olarak gördüğümüz çalışanlarımızla yola devam etmek hem şirketimiz ve hem de çalışanlarımız için en iyi seçenektir diye düşünüyoruz” diyen Saldanlı, açıklaması şu şekilde devam etti;

BİZİ ÇALIŞANLARIMIZA SORUN
İşletmelerde halen çalışmakta olan personelin işlerini kaybetmesi kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki, çalışanların değerini bilen bir şirketiz. Basit bir araştırma ile şirketimizin personel politikasının ne kadar şeffaf ve katılımcı olduğu öğrenilebilir. Çalışanların ve taşeron çalışanlarının yasal ve sendikal hakları ve güvenlikleri ile ilgili hassasiyetimiz bölgemizde iyi bilinmektedir. Elektrik dağıtımı işinde çalışanlar ve sendikalar ile karşılıklı olumlu bir iletişim ortamı sağlanarak defalarca toplu sözleşme imzalanmıştır.

TALEPLERİNİZ KESİNLİKLE DİKKATE ALINACAK
Önümüzdeki süreçte, bizimle devam etmek isteyenlerin veya kamuda kalmayı tercih edenlerin seçimleri, saygı ile karşılanacaktır. Her iki seçenekte de çalışanların herhangi bir hak kaybı olmayacaktır. Gediz ve Aydem’de olduğu gibi yasal hükümler dairesinde personelin talepleri kesinlikle göz önünde bulundurulacaktır.

BİZ SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ
Netice itibariyle Yatağan ve Çatalağzı işletmelerini devralmanın yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Mevcut çalışanlarla birlikte yol alma kararlılığındayız. Elektrik dağıtımını olduğu gibi, elektrik üretimini de yüzü gülen, çalışma şartlarından memnun değerli çalışanlarımızla birlikte yapmaktan onur duyacağız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı