REKLAMI GEÇ

Çok zor bir yıl oldu

Çok zor bir yıl oldu

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen, 2015’in çok zor bir yıl olduğunu belirterek, yaşanan acıların geride kalmasını, 2016’nın tüm olumsuzlardan uzakta kalmasını diledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2015 Çarşamba, 16:18

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen, geride bırakmaya hazırlandığımız 2015’i değerlendirdi, 2016’dan beklentilerini dile getirdi.

2015’ün büyük acılar yaşanan bir yıl olarak geride kalacağını belirten Sözkesen, “Siyasi ve hamasi nutuklar, seçimler, iktidar savaşları, etnik köken savaşları, bu savaşlar için ödenen bedeller, Ankara Katliamı, Suruç Katliamı, kendi ülkemizde yaşanan mecburi iç göçler, partilerin-insanların ötekileştirme politikaları, şehitlerimiz, PKK’nın ve IŞİD’in eline düşen gençlerimiz, kalemi yüzünden hapse atılan gazetecilerimiz, dövülen televizyoncularımız, saldırıya uğrayan medya kuruluşları, cemaatle güç kavgaları, Anayasa ve rejim tartışmaları, memlekete sığınan Suriyeli mülteciler, denizlerde yitip giden Aylan bebeler, Rusya krizi, bu krizin sebep olduğu ekonomik dalgalanma, mezhep çekişmeleri, dünyada Paris terör olayları… Saymakla bitmeyecek acılar, insanlık dramları, infaz edilen düşünceler, içini demokrasiyle dolduramadığımız Cumhuriyetimiz, ‘bölünmez bir bütündür’ dediğimiz anayurdumuz, her yerinden gözyaşı-kan damlayan vatanımız, gözbebeğimiz” dedi.

2016 DA BUNLARI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ
Toplumun her ferdi gibi iş alemi olarak kendilerinin de, geleceğe güvenle bakmak istediklerini anlatan Sözkesen, “Ülkenin gelişmesi noktasında ifade özgürlüğü ve tam anlamıyla işleyen demokrasi mekanizmasının ekonomi kadar büyük önem taşıdığını, yeniden-bir daha-tekrar vurguluyoruz. Hoşgörü, güven, adalet ve özellikle ‘insan’ odaklı yeni politikalar istiyoruz. Ülkemizin büyümesi ve gelişmesi için sarf edeceğimiz çabaların, yaratacağımız katma değerlerin ‘BARIŞIN OLMADIĞI TOPRAKLARDA, HİÇ BİR MANASI OLMAYACAĞINI’ BİLİYORUZ” dedi.

Siyasilerden beklentilerini de dile getiren Melek Sözkesen, “Siyasi dildeki hoyrat üsluptan arınmış dili kullanan, kendilerini “devlet benim” diye tanımlamayan ‘vekilimiz olduklarının bilinciyle hareket eden’ milletvekillerinin, ATAMIZIN açtığı TBMM’nin vakarına, Türk Milletinin duruşuna, haysiyetine, ağırbaşlılığına yakışır fikri tartışmalar ve çalışmalarla görevlerini fa etmelerini bekliyoruz” dedi.

BİZ, BU MEMLEKETTE HERKESİN SAKİNLEŞMESİNİ İSTİYORUZ
Kimsenin kimseyi itip-kakmadığı, sansürlerin olmadığı, ülkenin renklerini griye boğan bu öfke örtüsünün topraklarımız üzerinden kalktığı bir ülke istediklerini dile getiren Sözkesen, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Ne üretim, ne ihracat, ne para kazanma, ne satış yapma, ne marka yaratma, ne pazar bulma, ne tahsilat, ne bol kredi. İş insanları ve sektörlerinin can damarları olan bu konuların hiç biri, barıştan, birbirimizle kucaklaşmaktan daha değerli değil. Demokrasiden, Cumhuriyetin prensiplerinden daha kıymetli değil, bunu biliyoruz. Biz genç işadamları olarak, 01.01.2016 sabahında, ‘dingin, saygılı, adil, hoşgörülü, barışçıl’ bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı