REKLAMI GEÇ

Kasapoğlu: “İşin mutfağından geliyorum”

Kasapoğlu: “İşin mutfağından geliyorum”

Eylül Ayı’nda genel kurul yapmaya hazırlanan Denizli Genç İşadamları Derneği’nde başkanlık yarışı için Esra Kasapoğlu Ünlü ve Hakan Urhan isimleri öne çıktı. Denizlihaber’e konuşan Kasapoğlu, işin mutfağından geldiğini söyledi, “İşe hakimim” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2018 Çarşamba, 13:56

Denizli’nin etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Eylül Ayı’nda genel kurul gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Başkan Melek Sözkesen’in devam kararı almamasından sonra iki aday öne çıktı. Hakan Urhan ve Esra Kasapoğlu Ünlü arasında geçmesi beklenen yarışta rekabet şimdiden başladı. Denizlihaber.com’dan Başak Özlem Ilgaz İçyüz’ün sorularını yanıtlayan Kasapoğlu, halen genel sekreter olarak yürüttüğü görevinde başkanlık için yeterli tecrübeyi edindiğini söylerken, “İşin mutfağından geliyorum. İşe hakimim” diye konuştu.

TAM BİR STK UZMANI
Yaklaşık 18 yıldan bu yana çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Esra Kasapoğlu, topluma katkı veren pek çok projede görev almış bir isim olarak öne çıkıyor. Ege Üniversitesi Tekstil Bölümü mezunu olan ve Londra’da dil eğitimi alan 39 yaşındaki iki çocuk annesi Kasapoğlu, ABD’de işletme eğitimi de aldı.

Sanayici bir aileden gelen Kasapoğlu, aile şirketinde görev almak yerine kendi eğitimi üzerinden yol çizmek istediğinin altını çizerken, şimdilerde yıkama ve boya üzerine bir şirketin sahibi olarak misyonunu sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşlarında hizmet vermekten büyük keyif duyduğunu anlatan Kasapoğlu, çeşitli STK’ların yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulunuyor.

İşte denizlihaber.com farkıyla Esra Kasapoğlu Ünlü’nün, DEGİAD başkan adaylığına uzanan STK serüveninin kısa bir öyküsü…

BAŞAK İÇYÜZ : Ne kadar bir süredir sivil toplum kuruluşunda yer alıyorsunuz?
ESRA KASAPOĞLU ÜNLÜ: “Bir iş kadını olarak, kendime ve çevreme bir şeyler katmak istedim. 2010 yılında Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) ile tanıştım. 6 sene kadar da yönetim kurulunda bulundum. Daha sonra Babadağlı İş Adamları Derneği (BASİAD) içinde bulundum. Şu an halen aktif olarak yönetim kurulunda yer almaktayım. DEGİAD ile tanışmam Sadık Emre Çaputçu sayesinde oldu. Kendisi hem akrabam hem de arkadaşımdı. 2013 yılında da DEGİAD Yönetim Kurulu’nda yer almaya başladım. 2015 genel kurulu ile birlikte DEGİAD Genel Sekreterliği görevini üstlendim.

BAŞAK İÇYÜZ: Annelik, iş kadını olmak ve STK içinde yer almak zor oluyor mu sizin için?
ESRA KASAPOĞLU ÜNLÜ: Bu benim alışık olduğum bir durum. Her iki çocuğum da ben sivil toplumcuyken doğdu. Şimdi en kolay zamanı, onlar bebekken daha zordu. Şu an çok daha uzun vakitler ayırabiliyorum. Çok aktif rol oynadığımı düşünüyorum, bütün etkinliklerde rol aldım. Etkinliklerin mutfağında buldum. Davetlerin altında büyük bir emek yatar. İyi işler yapmaya çalıştık ve çok başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. Benim hayatımın işleyişi bu şekilde akıyor.

BAŞAK İÇYÜZ : DEGİAD Başkanlığına aday olma süreci nasıl ilerledi?
ESRA KASAPOĞLU ÜNLÜ: DEGİAD’ın geçmişine baktığımız zaman başkan yardımcılarından çok genel sekreterler dönem başkanı olmuşlar. Buna bakarak ben de genel sekreter olduğum zaman, başkanlığa bir adım daha yakındım. Çünkü işin mutfağında yer alıyorsunuz. İşe çok daha hakim oluyorsunuz. Benim böyle bir yatkınlığım var. Bundan sonraki dönem içinde söyleyecek sözlerim ve yapacak işlerim var. 5 yıllık tecrübemle birlikte güzel işler yapacağıma inanıyorum. Bunları yapmak adına, adaylık da kendiliğinden gelişti.

BAŞAK İÇYÜZ :Başkan olduğunuz takdirde, DEGİAD’da nasıl bir değişim göreceğiz?
ESRA KASAPOĞLU ÜNLÜ: Dernekler başkanlar ile birlikte farklı etkiler kazanırlar. Yönetim kurulu üyeleri her ne kadar önemli olsa da aslında başkanların altında şekillenir. Benim yapmak istediklerimde de hep şehre dokunmak ve şehrin insanlarına, dernek üyelerine dokunmak var. Gençliği çok önemsiyorum. Gençlere dair daha önce yapılmamış açılımlar yapmak hedefim. Ayakları yere basan projeler ile ilerleyeceğiz. STK’lara gönül vermiş biriyim ve bu durum DEGİAD’la son bulmayacak. Gençlere de tavsiye ediyorum, bir STK’ya üye olmalılar. Kendinize, çevrenize değer katan işler yapıyorsunuz. Hikayenin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı