REKLAMI GEÇ

DEGİAD Başkanı Urhan enerji zamlarını değerlendirdi

DEGİAD Başkanı Urhan enerji zamlarını değerlendirdi

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, 1 Eylül 2022’den geçerli olmak üzere sanayi tarifelerinde elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan yaklaşık yüzde 50 oranındaki zamların Türk sanayicisini çok zor durumda bıraktığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2022 Cumartesi, 11:03

Yazılı bir açıklama yaparak son zamları ve sanayiye yansımalarını değerlendiren Hakan Urhan, söz konusu zamların sanayici üzerinde çok ağır bir yük oluşturacağını ifade etti.

Urhan, “Tüm yerel ve global ekonomik zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan sanayicilerimizin yükü çok fazla artacağı gibi zamların enflasyona olan yansımaları da olumsuz olacaktır. An itibariyle sanayicilerimiz maliyet hesabı yapamamakta, müşterilerine sağlıklı fiyat verememektedir. Üreticilerimiz maalesef önünü göremez, dünya pazarlarında rekabet edemez ve de en vahimi zarar eder noktaya gelmiştir” dedi.

Dünyadaki mevcut siyasi ve ekonomik gelişmelerin de göz önüne alındığında; ülke olarak üretime, istihdama, yatırıma şiddetle ihtiyacın olduğu günlerde sanayicinin her zamankinden daha fazla desteklenmesi gerektiğini hatırlatan Urhan, “İçinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazdan çıkışın en önemli unsurunun üretmek olduğu gerçeğinden yola çıkarak, sanayicimizin enerji maliyetlerinin düşürülmesi ile ilgili olumlu adımlar atılmasını karar vericilerden önemle talep ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı