REKLAMI GEÇ

DEGİAD DEVLERİ DENİZLİ’DE BULUŞTURDU

DEGİAD DEVLERİ DENİZLİ’DE BULUŞTURDU

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD), “Ne İş Bu Alışveriş” konulu 1. DEGİAD Sektör Forumu’nda perakende, hizmet ve online ticaret sektörünün önemli isimlerini Denizli’de buluşturdu. Forumda, ticarette yeni bir alan olan e-ticaret konuşuldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2015 Perşembe, 16:19

DEGİAD 1. Sektör Forumu, Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Sanayici ve işadamları derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda öğrencinin katıldığı forumda, Ebay Türkiye Temsilcisi ve Gittigidiyor Genel Müdürü Gülfem Toygar, Markafoni CEO’su İlker Baydar, Supplementler.com Kurucu Ortağı Cömert Tavaslıoğlu, Vitringez.com CEO’su Natali Yeşilbahar, Ayaydın Miroglio Group Perakende Direktörü Özlem Tektaş Çelikkanat, ticaretin yeni platformu olan e-ticareti anlattı.

ic-1

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, özellikle ticarette yeni bir alan olan e-ticareti tanımak ve tanıtmak amacıyla 1. DEGİAD Sektör Forumu’nu düzenlediklerini belirterek, “Hızla gelişen teknoloji hayatımızı yakından etkiliyor. Özellikle ticarette yepyeni bir dönem başladı. İnternetle gelen sanal hayat, hepimizin ticari faaliyetine ve tüketicinin alışveriş alışkanlıklarına yeni bir yön verdi. Bu alanı tanıtmak gerek. Bu sebeple bu forumu düzenlemiş bulunuyoruz” dedi.

ic-2

Forumun moderatörlüğünü üstlenen Dünya Gazetesi Yazarı Volkan Akı, Türkiye’de istihdamın yetersiz olmasının girişimciliği ön plana çıkardığını söyledi. Konuşmacıların her birinin kendi alanında girişimcilik kariyerine sahip kişiler olduğunu ve bu forumda konuşulanların öğrencilere geleceklerine yön vermelerinde ışık tutacağını ifade etti.

ONLİNE ALIŞVERİŞ YAPANLARIN YÜZDE 75’İ KADIN
Markafoni CEO’su İlker Baydar, Türkiye’de online alışverişin henüz beklenilen noktaya gelmediğini söyledi. Online alışveriş yapanların oranının yüzde 1’lerde kaldığını belirten Baydar, bu rakamın yüzde 5’lere çıkmasının mümkün olduğunu ifade etti. Baydar, online alışveriş yapanların yüzde 75’ini kadınların oluşturduğu vurguladı.

Diğer konuşmacılar da e-ticaretin bugünü ve geleceğine ilişkin öngörülerini paylaştılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı