REKLAMI GEÇ

DEGİAD Eğitim çalışmalarını sürdürüyor

DEGİAD Eğitim çalışmalarını sürdürüyor

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) ile Aile İşletmeleri Derneği’nin (TAİDER) birlikte düzenledikleri “Aile Şirketlerinde Sürdürebilirlik, Uygulamalar ve Deneyimler” konulu panel, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2018 Cuma, 11:15

Denizli Genç İşadamları Derneği, eğitim çalışmalarını sürdürüyor. TAİDER ile birlikte yapılan son çalışmada “Aile Şirketlerinde Sürdürebilirlik, Uygulamalar ve Deneyimler” konulu panel düzenlendi. Cihan Sözkesen’nin oturum yöneticiliğini yaptığı panele, Lila Grup Yönetim Kurulu ve TAİDER Başkanı Aydın Öğücü ile Teta Teknik Tarım Yönetim Kurulu Üyesi, TAİDER önceki dönem başkanı Sümer Tömek konuşmacı olarak katıldı.

ŞİRKET ANAYASASI ŞART
Açılış konuşmasını Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Urhan’ın yaptığı panelde, aile şirketlerinde anahtar kelimenin “Sürdürülebilir başarı” olduğunu belirten Urhan, “Ülke ekonomilerinde aile şirketleri hayati bir öneme sahiptir. Ekonominin omurgası aile şirketleridir. Sürdürülebilir aile şirketi olmanın en önemli noktası, aile ve şirket anayasasıdır. Denizli’de çok başarılı aile şirketleri var ama aralarında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle kapanmalar ya da bölünmelere de şahit oluyoruz. Anayasası olan aile ve şirketin sürdürülebilir başarı oranı şansı yükseliyor” dedi.

TRAJİK ÖRNEKLER VAR
Sohbet şeklinde geçen panelde “Kurallarla yaşayıp, kurallara uyulması başarı ile sürdürülebilirliği beraberinde getiriyor” diyen, Lila Grup Yönetim Kurulu ve TAİDER Başkanı Aydın Öğücü ise konuşmasında Türkiye’deki aile şirketlerinden örnekler vererek uyulması gereken kurallara dikkat çekti. Öğücü, “Sadece Türkiye’de değil, dünya ekonomisinin başrol oyuncusu aile şirketleridir. Ancak öğle trajik örnekler var ki, insan kendine ‘Milyar dolar gelirleri varken, neyi paylaşamadılar da işletmeyi kapattılar?’ sorusunu sormadan edemiyor. Aile şirketleri kırılgandır. Kırılganlığı ortadan kaldırmak, belli başlı kurallara bağlıdır. İstatistikler Türkiye’deki aile şirketlerinin ömrünün 15 yıl olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

YENİ NESİL ÇOK HASSAS
Panelin diğer bir konuğu Teta Teknik Tarım Yönetim Kurulu Üyesi, TAİDER önceki dönem başkanı Sümer Tömek de, aile şirketlerinde sürdürülebilirliğin sağlanmasındaki en önemli noktanın kurallar olduğunu söyledi. Tömek, “Şirketlerin dikkat etmeleri gereken bir konu daha var. Şirketimizi kurallar koyup, belirlediğimiz ana yasamız ile yönetsek bile artık yeni nesil çok hassas. Bu nedenle şirketimizin amacı nedir? Bölgeye etkisi nedir? Bunları iyi saptamamız gerekiyor. Çünkü gençler artık tüketimde güveni ön planda bulunduruyor. Firmanın sosyal hayata katkısını ön planda bulunduruyor. Topluma zarar verdiğini düşündüğü firma ve ürünlerini hayatından çıkarıyor” dedi.

Diğer taraftan Funika Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı DEGİAD ve TAİDER üyesi Cihan Sözkesen’in otorum yöneticiliğini yaptığı panel, konuşmacılar ve katılımcılar arasında soru cevap şeklindeki diyolaglarla tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı