REKLAMI GEÇ

DEGİAD, Aydın-Denizli Otoyol İhalesi’nin akıbetini sorguladı

DEGİAD, Aydın-Denizli Otoyol İhalesi’nin akıbetini sorguladı

Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Urhan, milletvekillerine ve yetkililere seslendi; “Aydın-Denizli Otoyolu bir seçim vaadi midir? Akı beti nedir?”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2019 Salı, 17:13

Denizli Genç İşadamları Derneği yapılan bir açıklama ile yetkililere Aydın-Denizli Otoyolu’nun akıbetini sordu. Başkan Hakan Urhan imzasıyla yapılan açıklamada, 5 kez iptal edilen ve tekrar gündeme getirilerek 26 Mart 2019’da yapılacağı belirtilen otoyol ihalesinin “Seçim vaadi” olup olmadığı sorgulandı ve bu konuda Denizli Milletvekilleri ile yetkililerin bir açıklama yapmasının beklendiği dillendirildi.

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan imzasıyla yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

En son 27 Kasım 2018 tarihinde Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen ve iki konsorsiyumun teklif sunduğu Aydın-Denizli otoyolu ihalesi 5. kez iptal edilmiş bulunmaktadır. İptal gerekçesinin kamuoyuyla paylaşılmadığı ihalenin yeni tarihi 26 Mart 2019 olarak açıklanmıştır.

Söz konusu ihalenin son dönemde tekraren düzenlenip iptal edilmesi, projenin kısa ve orta vadede hayata geçirilmeyeceği ve ihalenin seçim vaadi maksadıyla gündeme getirildiği kaygısını kamuoyunda derinleştirmiştir.

Bölgemizin ulaşım, ticaret ve turizmini büyük ölçüde geliştirecek olan otoyol; üreten, ihracat yapan, ülkemizin ekonomisine ve vergi gelirlerine büyük ölçüde katkı sağlayan Denizli’nin haklı bir arzusudur.

Bir türlü sonuçlanamayan Aydın-Denizli otoyolu ihalesinin akıbetiyle ilgili şehrimizin milletvekillerinden ve yetkililerden bir açıklama yapılmasıyla ilgili beklentimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı