REKLAMI GEÇ

DEGİAD’ın düzenlediği mimari yarışma başladı

DEGİAD’ın düzenlediği mimari yarışma başladı

Denizli Genç İşadamları Derneği, Pamukkale’de bir sokağın kentsel ve mimari anlamda düzenlenip, güzelleştirilmesi temalı, ulusal çapta bir mimari fikir yarışması düzenledi. Yarışma ile Pamukkale’nin ekonomiye katkı sağlaması için farkındalık yaratılmak isteniyor. Başvurular 15 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2019 Perşembe, 17:09

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD), Pamukkale’de bir sokağın kentsel ve mimari anlamda düzenlenip, güzelleştirmesi temalı, ulusal çapta bir mimari fikir yarışması düzenledi. Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyeleri’nin de desteğini alan yarışma “Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor” adıyla duyuruldu.

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, yarışmanın bir mimari fikir yarışması olduğunu belirterek, “Kentimizin gözbebeği, doğa harikası, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turizm beldemiz Pamukkale’nin sahip olduğu büyük turizm potansiyelinin hak ettiği şekilde ekonomiye ve refaha tahvil edilemediği endişesiyle başlattığımız bu projeyle, kamuoyunda bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturmayı hedefliyoruz. Termal turizmden kültür turizmine, inanç turizminden sağlık turizmine kadar pek çok alanda eşine az rastlanır çeşitlilikte bir turizm potansiyeline sahip olan Pamukkale’nin, bölge ve ülke ekonomisine gereken düzeyde katkı sağlamadığını görüyoruz. Bu düşünceyle başlattığımız yarışmanın neticesinde dünya mirası Pamukkale’ye katkı koymak istiyoruz” dedi.

Diğer taraftan “Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor” Yarışması’nın temelini oluşturan tüm bu düşüncelerden yola çıkarak kısa bir süre önce sosyal medya ve outdoor aracılığı ile duyurulan yarışmaya gösterilen ilginin kendilerini daha da inançlı yaptığını dile getiren DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, “ Yarışma için başvurular 15 Mayıs 2019’da sona erecek. Başvuru süresinin ardından dönüşümü hep birlikte başlatacak olmanın heyecanını bizimle paylaşan, Pamukkale konusunda yeni ufuklar açmamıza katkı sağlayan, yanımızda olan tüm kurumlar ve sponsorlarımıza kalben teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı