REKLAMI GEÇ

İşçi-işveren ilişkilerinde yeni dönem

İşçi-işveren ilişkilerinde yeni dönem

10. Çalışma Meclisi Toplantısı’na katılan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, işçi ve işveren ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Ekim 2013 Perşembe, 12:43

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 26-27 Eylül 2013 tarihleri arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile işçi ve işveren sendikalarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla 10. Çalışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1.400 kişinin katıldığı açılış konuşmalarının ardından, ülkemiz çalışma yaşamının öncelikli sorunları arasında yer alan “kıdem tazminatı”, “alt işverenlik” ve “özel istihdam büroları aracılığı ile geçici iş ilişkisi” konularındaki kısıtlı katılımlı toplantılara Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de TOBB temsilcisi olarak katılarak işveren tarafını temsilen görüşlerini sosyal taraflar ve akademisyenler ile paylaştı.

Kıdem Tazminatında Uzlaşma Sağlanamadı
Uzun zamandır ülke gündeminde güncelliğini yitirmeyen kıdem tazminatı konusu Çalışma Meclisi’nde bir araya gelen taraflarca tekrar masaya yatırıldı. Hükümetin temelden değiştireceği yeni kıdem tazminatı sisteminin mevcut taslağı, işsizlik sigortasına benzer olarak, işverenler tarafından yatırılacak primlerin bir fonda değerlendirilmesi şeklinde yapılandırıldı. TOBB’un da dahil olduğu birçok taraf, kıdem tazminatı sistemine işsizlik sigortasının esas alınmasını, işsizlik sigortasında birikmiş olan mevcut tutarın kıdem tazminatı fonuna aktarılmasını, fonun hem kıdem tazminatı hem de işsizlik fonu olarak kullanılmasını savunuyor. Önerilen sistemde işçinin hesabında biriken tutarlar internet vasıtasıyla işçi tarafından görüntülenebilecek ancak evlilik ve askerlik de dahil olmak üzere hiçbir şekilde 15 yıl işçinin hesabında biriken tutara dokunulmayacak. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Müjdat Keçeci de, mevcut tasarının Türk iş dünyası için mutlaka çözümlenmesi gereken bir konu haline geldiğini, özellikle işverenlerin bu yükün altından kalkamadıklarını; ancak yasanın çıkabilmesi için tarafların uzlaşmasının gerekli olduğunu ve yine uzlaşmanın ve kıdem tazminatı sorununun çözümünün çok kolay olmadığını belirtti.

Taşeronluğun Türkiye Gerçeği Olduğu Konusunda Taraflar Hemfikir
Kıdem tazminatının aksine, taraflar alt işverenliğin Türkiye’nin gerçeği olduğu konusunda hemfikir. Endüstri ilişkileri sistemimizde önemli bir yeri olan alt işverenlik (taşeronluk) ilişkisi ile ilgili Çalışma Meclisi’ne işveren sıfatıyla katılan Müjdat Keçeci açıklamalarda bulundu. Alt işverenlik sisteminin gerek kamuda gerekse özel sektörde önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Keçeci, alt işverenliğin tanımının yer aldığı İş Kanunu’nun 2. maddesinin değiştirilmesinin sadece uygulama açısından değil hukuken de bir gereklilik olduğunu belirtti. Yaptığı açıklamada Keçeci, “Sadece işletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde kurulan alt işverenlik ilişkilerinin mevzuata uygun sayılması, geri kalanının muvazaalı addedilmesi ve muvazaa varlığına iş müfettişinin kara vermesi önemli bir yanlıştır. Muvazaa hukuki bir kavram olarak Borçlar Kanunu’nda yer almaktadır ve Borçlar Kanunu kişiler arasında gerçekleştirilen tüm sözleşmelere uygulanan genel bir kanundur. Bu kanuna göre iki taraf arasında yapılan anlaşmada muvazaa olup olmadığını ancak hakim tespit edebilir. İş ilişkilerini bu düzenlemenin dışındaymış gibi düşünerek bu kararın iş müfettişlerine bırakılması hukuka aykırı olduğu gibi uygulamada da keyfiyete neden olabilecektir. Özellikle muvazaanın yaptırımlarının ağırlığı, işverenlerin tepkilerine neden olacaktır” şeklinde konuştu.
İşçi-işveren ilişkilerinde yeni bir dönemi başlatacak olan taslağın Ekim ayı sonuna kadar TBMM’ye sunulması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı