REKLAMI GEÇ

Dal: Yurt dışından işçi getirelim

Dal: Yurt dışından işçi getirelim

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, tekstil ve hazır giyim sektörü başta olmak üzere birçok sektörde eleman sıkıntısının giderek derinleşmeye ve büyük sorun olmaya başladığını belirtip ilginç bir öneride bulundu. Dal, “Pakistan, Hindistan ve Bangladeş gibi Uzakdoğu ülkelerinden yıllık sözleşmeli işçi getirebiliriz. Hükümet bu konuda çalışma yapmalıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2014 Çarşamba, 13:28

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Denizli’de, başta mermer ve tekstil sektörü olmak üzere birçok sektörde ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. İl genelinde kayıtlı 27 bin işsizin olduğu, işverenlerin ise, 18 bin işçiye ihtiyaç duyduğunu kaydeden DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, eleman sıkıntısının giderek derinleştiğini ve büyük sorun olmaya başladığını, bunun ihracatla üretimi olumsuz etkileyebileceğini savundu.

Dal, “İşsizlik oranının yüzde 9 oranlarında seyrettiği bir ülkede, iş-emek yoğun sektörlerde eleman açığının oluşu önemli bir soruna işaret ediyor. Firmalar her ne kadar teknoloji ve otomasyona yatırım yapsalar da, işçi talebi arzın çok ötesinde seyrediyor. Halkımız, emek yoğun sektörünü meşaketli görüyor, hizmet sektörüne teveccüh gösteriyor. Denizli’de tekstil ve hazır giyimle mermer sektörü başta olmak üzere bazı sektörlerde ciddi eleman sıkıntısı yaşanıyor. İşsizliğin olduğu ülkemizde eleman sıkıntısının yaşanması düşündürücü. Türkiye’nin birçok bölgesinde de durum aynı. Bu sorunun önümüzdeki yıllarda daha fazla derinleşmesi kaçınılmaz gibi görünüyor” diye konuştu. Sorunun çözülmesi için farklı bir öneride bulunan Dal, “Bu sorunun çözümü olarak gelişmiş Ortadoğu ülkelerinde uygulanan ‘Yıllık sözleşmeli işçi’ transferi yapılmalıdır. Alanında kalifiye olan Pakistan, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelerde bulunan bu işçiler, Türkiye’nin emek yoğun sektörlerinin işçi açığını kapatabilir. Hükümet bu konuda çalışma yapmalıdır” dedi.

Yorumlar

erd20   -  Bağlantı 11 Ocak 2014, 18:46

Benim İsa Bey’e daha iyi bir önerim var, mesela kendisinin de başında bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşlarına yurt dışından Başkan getirsek daha iyi olmaz mı? Bu fikre ne diyecekler merak ediyorum…

ümit   -  Bağlantı 9 Ocak 2014, 11:07

Hindistandaki yapı gereği insanların nasıl ucuza çalıştırıldığına bakılınca bu dünyada ne kadar çok eziyet çekerlerse cennette o kadar rahat edecekleri yönünde inançları yapılandırılmıştır.tabi bu inanç sistemine uymayanlarında (bunlarada kendilerine göre kafir veya zındık denilebilir) çoçuklarına istanbul saraylarında veya ispanya saraylarında milyonlarca avroya düğünlerde görüyoruz.Ülkemize gelecek olursak asgari ücrete iş bulmuşsunuz daha ne istenebilirki.ŞÜKREDİN ŞÜKREDİN.

mustafa yılmaz   -  Bağlantı 9 Ocak 2014, 08:45

başkan isa bey önce işçi haklarını düşünün sonra işçi bulamıyoruz diye yakınmayın saygılar 5 kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırmayın

Ömer ÖZTÜRK   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 23:01

Sanırım bedava veya karın tokluğuna çalıştıracak kısaca köle olarak çalıştıracak işçilerden bahsediyor. İnsaf yahu. Hem 27000 işsizden bahset hemde dışardan işçi alımından. Kapitalizm çirkin yüzünü artık saklamıyor.

oğuzhan   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 22:15

Sizin sorununuz işci değil köle bulamamak, sen işcine sahip çıkasınki hak ettiği değeri veresinki, insan muamelesi yapasın ki işci sıkıntın olmasın, bu denizlideki bütün tekstillerde böyle , eee ne demişler yiğidi öldür hakkını yeme …

ergin   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 21:47

746 liraya işçi bulamassınız tabi sizlere bedava calışacak adam lazım .

vatandaş osman   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 20:13

8 SAAT DEN SONRA BİR İNSANDAN NE KADAR VERİM ALABİLİRSİNİZ?? TEKSTİLDE 12 SAAT ÇALIŞTIR OLMADI BİRDE MESAİİYE BIRAK MAAŞLAR BİR HAFTA 10 GÜN GEÇ DAĞIT O DA OLMADI 2 AY SİGORTASINI GEÇ BİLDİR… SEVGİLİ PATRONLAR SİZ EN İYİSİ CENG ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ AFRİKADAN ELEMAN TRANSFERİ YAPIN.LÜTFEN ŞİMDİ YAZDIKLARIMI İYİ OKUYUN……DEVLETİN RESMİ KURUMU İŞ KUR İŞ İLANLARINI BİR OKUYUN.ŞÖFÖR ARAYAN FİRMANIN İŞE ALACAĞI NİTELİKLER HEM DİREKSİYON SALLAYACAK HEM İNDİR BİNDİR YAPAÇAK HEMDE 12 SAAT ÇALIŞACAK. MÜRACATA GİDİYORSUN,MAAŞ NE VERECEKSİNİZ DİYE SORUYORSUN ASGARİ ÜÇRET. GÜLERMİSİN AĞLARMISIN. BANA İNANMAYANLAR LÜTFEN İNTERNET DEN İŞKURUN DENİLİ AÇIK İŞ İLANLARINA BAKSINLAR!!!!!!!!!

ceng   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 15:47

Benim daha iyi bir önerim var. Afrika’daki kabilelerden adam kaçırıp bedava çalıştıralım…siz tekstilde çalışan işçiye kaç TL veriyorsunuz onu da söyleyin. Türkiye’de işveren işçi aramıyor, köle arıyor. Milyonlarca lise mezunu, meslek yüksek okulu mezunu işsizler ordusunda staj yapıyor. Asgari ücretten vergi alınmasın diye hükümetler 40 yıldır çene çalıyor. İşveren köle işçi hayali kuruyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı