REKLAMI GEÇ

Er-Bakır Anadolu’nun en büyüğü

Er-Bakır Anadolu’nun en büyüğü

Denizli’de kablo ve bakır tel sektöründe faaliyet gösteren Er-Bakır şirketi, Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması’nda birinci sırada yer aldı.

/ DENİZLİHABER / 1 Ekim 2013 Salı, 10:19

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, 10 yıldır gerçekleştirilen Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması’nın, 3 büyük il dışında kalan Anadolu şirketlerinin durumunu analiz ettiğini ve sadece yurtiçindeki değil yurt dışındaki saygın ekonomistler ve finans kurumları tarafından da yakından takip edildiğini söyledi.

Denizli’nin gururu Er-Bakır’ın 2012’de ulaştığı 2.341 milyar liralık cirosuyla bu sene birinci sıraya yerleştiğini ifade eden Keçeci, “Anadolu 500 listesine giren Denizlili şirketlerin sayısında düşüş yaşandı. 2009 yılında 26 şirketle Anadolu 500 lisesinde temsil edilen Denizli’nin 2012’deki firma sayısı 21’e geriledi. Aynı periyotta en ciddi performans artışı Gaziantep’te yaşandı. Gaziantep, 2009’da 43 olan listedeki şirket sayısını 2012’de 64’e yükseltti. Denizli ile karşılaştırdığımız diğer illerde de aynı süreç içerisinde Gaziantep kadar olmasa da benzer bir artış görülüyor. Anadolu 500 listesi sektörel olarak incelendiğinde, Türkiye genelinde olduğu gibi tekstil ve metal sektörleri, Denizli’de de lokomotif sektörler olarak ekonominin başını çekiyor. Denizli’ye mercek tuttuğumuzda, Denizli’de kablo ve bakır tel sektörü, Anadolu 500 listesinde yer alan firma sayısını 7’den 8’e yükselterek sektör listesinde liderliğe otururken ikinci sırada 6 firma ile tekstil sektörü yerini aldı. Geçen sene Anadolu 500 şirketleri arasında yer alan 6 firmamız bu sene listeye giremezken Çarkıt Kablo ve Özgüven Kablo, bu yıl listeye yeni dahil olan firmalar oldular” dedi.

Keçeci, tekstil sektörünün listede gerilemesiyle beraber, son üç yılda listede yer alan Denizlili firma sayısının azalması iyice yavaşlayan yatırımların bir diğer göstergesi olduğunu belirterek, “İllerin performansına bakıldığında Özellikle 2004’te uygulanmaya başlayan teşvik politikaları sonucunda yeni yatırıma hasret kalan Denizli’nin yatırım yoksunluğu, İstanbul Sanayi Odası 500 Büyük Firma çalışmasında olduğu gibi Anadolu 500 çalışmasına da doğrudan yansıyor. Denizli’yi karşılaştırdığımız diğer iller yatırım teşvik unsurlarından daha fazla yararlanıyor, daha fazla yatırım alıyor ve sonuç olarak listelerdeki firma sayılarını artırıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı