REKLAMI GEÇ

Abalıoğlu Mısır’da üretime devam ediyor

Abalıoğlu Mısır’da üretime devam ediyor

Merkezi Denizli’de bulunan Abalıoğlu Holding’in Mısır’da faaliyet gösteren iplik fabrikasının, ülkede yaşanan olaylara rağmen iki vardiyalık aradan sonra faaliyetlerine başladığı bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2013 Çarşamba, 10:26

Ferah IŞIK/ DENİZLİ, (DHA)
Abalıoğlu Holding, Mısır’ın İskenderiye kentinde 5 yıl önce, CSA Textile Egypt S.A.E adı altında, yılda 4 bin 500 ton pamuk ipliği üreten fabrika kurdu. 40 kişinin çalıştığı fabrikanın resmi açılışı eski bakanlardan Kürşat Tüzmen tarafından bir yıl sonra yapılmıştı. Ürettiği ipliği Denizli teksil sektörü ile Mısır’daki bazı tekstil fabrikalarına pazarlayan fabrikanın, ülkede yaşanan olaylara rağmen hız kesmeden üretimini sürdürdüğü açıklandı.

CSA Textile Egypt S.A.E. Genel Müdürü Ahmet Abalıoğlu, Mısır’daki olaylar nedeniyle fabrikalarını kapatmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Abalıoğlu, “Mısır, güçlü bir devlet kültürüne sahip köklü bir ülke. Son iki senedir Mısır’da büyük bir değişim süreci yaşanmaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu bu zorlu dönemde sokağa çıkma yasağından dolayı fabrikamızı sadece iki vardiya kapatmak zorunda kaldık. Ama kısa sürede vardiya sistemini değiştirerek onu da çözdük. Şu an bu ufak değişiklikle üretimimize ara vermeden 7 gün 24 saat devam ediyoruz. Bizim görüştüğümüz tanıdığımız fabrikasını kapatmış bir Türk firması da şu an için yok. Tersine biz dahil birçok Türk firması yoğun olarak çalışmalarına devam ediyor. Hatta yatırım yapmaya devam eden firmalar dahi var. Mısır zor bir süreçten geçiyor. Gerçekten çok acı gelişmeler oldu. Ama kolay olmayan bu yol ayrımında, yaşanan olayların kısa sürede son bulacağına ve Mısır halkının ülkeyi eskisinden de parlak bir noktaya taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı