REKLAMI GEÇ

Kadın Girişimcilere Yöneticilik Okulu

Kadın Girişimcilere Yöneticilik Okulu

Denizli Ticaret Odası, kadın girişimciler için Yönetici Okulu eğitim programını hayata geçiriyor. 19 gün sürecek eğitimde girişimci kadınlara 95 saat eğitim vereceklerini belirten Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Kadınları iş hayatına kazandıracak girişimleri gönülden destekliyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2013 Pazar, 12:42

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)
Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, oda olarak kadın istihdamını önemsediklerini, kadınların iş hayatına daha fazla katılımını sağlamak için Yönetici Okulu eğitim programı başlatacaklarını dile getirdi. İş dünyasında kadın katılım sayısının artmasının, ülkenin gelişmişliğini ve çağdaşlığını gösterdiğini ifade eden Özer, “Denizli’de kadın istihdam sayısı, Türkiye’ye örnek teşkil eder durumda. Türkiye’de sigortalı olarak çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 23’ü kadınken, Denizli’de bu oran yüzde 30’a ulaşıyor. Kadınları iş hayatına kazandıracak adımları gönülden destekliyoruz” diye konuştu.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ VERİLECEK
Özer, kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile ortak proje yürüttüklerini kaydetti. Özer, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile daha önce iki projede ortak çalıştıklarını hatırlattı. Şimdi de Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Özer, 2 Ekim ile 21 Kasım arasında, 19 günde girişimci kadınlara 95 saat eğitim verileceğini açıkladı.

Eğitim kadın girişimcilere, vizyoner bir kimlik sağlarken ortak oldukları işletmelerin uzun ömürlü aile firmaları olmaları adına kritik başarı faktörlerinin anlatılacağını vurgulayan Özer, “ işletmelerin sürdürülebilirliğine olanak tanıyacaktır. Mesleki ve kişisel gelişime yönelik bilgi düzeylerini de arttıracak olan bu eğitimin, gelecek adına kadın girişimcilerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Ücretsiz gerçekleştirilecek eğitimler sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz” dedi.

KADINLARA ÇAĞRIDA BULUNDU
Necdet Özer, kadın girişimcilere, eğitime katılmaları yönünde çağrıda bulundu ve başvuraların 30 Eylül-1 Ekim arasında yapılacağını belirtti. Eğitime katılacak kadınlara kurumsal ve bireysel motivasyon, şirket yönetimine finansal bakış, kurumdaşlık, pozitif düşünce gücü, inovatif yönetim becerileri ve girişimcilik, sorunları sorun olmaktan çıkarma, kurumsal yönetici ve insan kaynakları, kobilerde hukuk enstrümanı, belirsizlik ortamında stres yönetimi, müşteri ilişkilerinde süreklilik, dış ticarette kritik başarı faktörleri, aile şirketlerinde yaşanan sıkıntılar ve en iyi şirket uygulamaları konu başlıklarında eğitim verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı