REKLAMI GEÇ

EGAFED yönetimi Denizli’de toplandı

EGAFED yönetimi Denizli’de toplandı

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki GİAD’ları çatısı altında buluşturan EGAFED’in yönetim kurulu toplantısı, DEGİAD’ın ev sahipliğinde Denizli’de yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2015 Pazartesi, 15:15

DEGİAD merkezinde yapılan toplantıda, EGAFED Yönetim Kurulu Başkanı A. Volkan Turgut, gündemlerinde yer alan konularla ilgili üyeleri bilgilendirdi. DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen de Denizli ticareti, ihracatı, sektörel sorunlar, başarı ve beklentileri ile ilgili bir sunum yaptı. Toplantıda alınan kararlar da yedi maddeyle kamuoyuna duyuruldu. İşte o kararlar:

denizli-degiad-egefad-toplanti-ic,1- Tek parti hükümetinde artık terör sorununun halledilmesi özellikle ve öncelikle beklenmektedir.
2- Türkiye’de yaşayan farklı etnik kökenli vatandaşlarımız ile barış içinde yaşanmasının sağlanması konusunda sabırsız olduğumuzun bilinmesi gereklidir.
3- Çözüm sürecinin derhal başlatılmasını ve göze görünür somut planlı samimi adımlar atılmasını izleyeceğiz.
4- Türkiye’nin yetiştirdiği önemli değerlerin kim vurduya gelmesiyle yitirilmesinin hem insani olarak bizi rahatsız ettiğini vurguluyor, hem de ülkemizin dünya ölçeğinde kötü referansına sebep olduğuna inanıyoruz.
5- Derhal ve hızla Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin başlatılmasını önemsiyoruz.
6- Ege ve Akdeniz bölgelerinde istihdamı ve ihracatı artırmaya yönelik devlet destekleri bekliyoruz. Ayrıca yurdun diğer bölgelerine göre, gelir ağırlığını turizmin oluşturduğu Ege ve Aakdeniz bölgeleri için Rusya krizinin sarsıcı etkisinin bir an evvel giderilmesini talep ediyoruz.
7- Ve elbette ülkemizin dış ilişkilerinde daha yumuşak-daha barışçıl ve komşuların iç işlerine daha az müdahilliğin seçildiği sükunetli bir politika güdülmesini bekliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı