REKLAMI GEÇ

Ekpen Tekstil’de kariyer yolu açık

Ekpen Tekstil’de kariyer yolu açık

Ekpen Tekstil, sistematik, adil ve şeffaf kariyer planlama programları ile çalışanlarına farklı kariyer seçenekleri sunmaya devam ediyor. Ekpen’deki başarı hikayelerinin son halkası kalite-paket departmanından laborant yardımcılığına uzanan başarı hikayesiyle Gülistan Aybar oldu. üstelik Aybar, Ekpen’de mavi yakadan beyaz yakaya geçen ilk çalışan değil.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2018 Çarşamba, 15:14

Gülistan Aybar, henüz 18 yaşına gelmeden Ekpen Tekstil’e kalite-paket departmanı için başvuruda bulunmuş, ancak işe başlayabilmek için 18 yaşını doldurmayı beklemiş.

1 sınıfta sanat ve tasarım bölümü okuduğu İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni bırakmak zorunda kalan ve eğitimini yarım bırakan Gülistan Aybar, bu eksikliği hep içinde yaşıyor, “Belki insan yaşayarak da öğreniyor çoğu şeyi ama okuyarak öğrenmek daha başka” diyerek içindeki burukluğu ifade ediyor.

Okulu bıraktıktan sonra uzun bir süre evde vakit geçiren, daha sonra birkaç küçük atölyede makineci olarak çalışan Aybar, sigortasız olduğu için devam etmemiş.

Ekpen yolculuğu bu süreçten sonra başlayan Gülistan Aybar, şu anda hayalinde bile olmayan bir işyeri ve işte çalışmanın şaşkınlığını yaşadığını ifade etti.

Kalite-paket bölümünde çalışırken keşfedilme hikayesini anlatan Aybar, “Laboratuvardan sorumlu laborant bir yardımcıya ihtiyacı olduğunu, beni bu pozisyon için uygun gördüklerini söyledi. Çok şaşırdım, yapabileceğim konusunda emin değildim. Bir ay deneme süresi öngördüler. Deneme sürecim bittiğinde ise, kendi içimdeki gücü gördüm. Ve yapabileceğime inandım” dedi.

Ekpen Tekstil’in adeta bir okul gibi kendine bu süreçte çok şey kattığını dile getiren Aybar, “Mesleğimde henüz yolun çok başındayım. Fakat iş arkadaşlarımdan yardım alıyor ve öğreniyorum. Bununla da yetinmiyor, işimle ilgili henüz bilgimin olmadığı konularda kendim de araştırıp en doğrusunu yapmak için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu.

Hayatı boyunca pes etmediğini, çabalamanın ve sabırlı olmanın önemini kavradığını dile getiren Gülistan Aybar, “Kariyerimde ilerlemek istiyorum. Kadınlar çalışmalı, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli, ayakları üzerinde durabildiğini çevresindekilere hissettirmeli. Her zaman her yerde görüp duyduğumuz gibi, şiddet gören, ekonomik özgürlüğü olmadığı için eşinden ayrılmak isteyip ayrılamayan ablalarımız, annelerimiz çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durabilselerdi, belki de bunları yaşamak, o insanlara katlanmak zorunda kalmazlardı. Ekpen de bu konuda çok duyarlı. Kadın çalışanlarına, her koşulda ayaklarının üzerinde durabilmeleri için ayrıca destek oluyor. Bunun için yöneticilerimize minnettarım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı