REKLAMI GEÇ

GENÇ İŞADAMLARINDAN ÜLTİMATOM

GENÇ İŞADAMLARINDAN ÜLTİMATOM

Seçimlerden bu yana bir aydan fazla sürenin geçmesine rağmen hükümetin kurulamaması iş dünyasının tepkisini çekti. Denizli Genç İşadamları Derneği siyasilere seslenerek “Süreci hızlandırın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2015 Pazartesi, 11:39

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, siyasilere seslendiği açıklamasında, ülkenin kağnı hızıyla ilerleyen koalisyon süreciyle zaman kaybettiğini belirtti.
Siyasetçilerin, hiçbir partiyi tek başına iktidar yapacak şekilde desteklemeyen halkın verdiği “bir ortak paydada buluşulması ve uzlaşılması” şeklindeki dersini alması ve gereğini yapması gerektiğini belirten Sözkesen açıklamasını şöyle devam etti:

“YENİ EKONOMİK REFORMLARA İHTİYAÇ VAR”
“Komşu ülkelerin gittikçe daralan ekonomik göstergeleri ve iç yönetimdeki sıkıntıları ve yanıbaşımızdaki savaş hali, öte yandan Avrupa’nın dış alımlarının gerilemesi, Euro Bölgesi’nin Yunanistan sebebiyle içinde bulunduğu açmaz, dünyadan medet umulmayacak zamanda olduğumuzun bir göstergesidir. Bu göstergeler Türkiye’yi derhal kendi derdinin çaresini bulma-kendi imkanlarıyla hemhal olma çabasına yöneltmelidir. İç ve dış şoklara karşı daha dayanıklı hale gelebilmek için acilen elden geçirilmesi gereken konular ve yapılması gereken reformlar vardır”

“CARİ AÇIK İLE MÜCADELE EDİLMELİ”
“Markalaşma, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması, KOBİ lerin arge ve sermaye desteğiyle güçlendirilmesi gibi ekonomik konularda hızla yol alınmalıdır.
Ekonomide ticarette sanayide teşvikler artırılmalı, girişimci desteklenmeli ve özendirilmelidir.
Saplanıp kaldığımız orta gelir tuzağından kurtulmamızın yolları tartışılmalıdır.
İthal malların içeride üretilmesini teşvik ederek, İthalata bağımlı bir büyümenin önüne geçilmeli, cari açığın düşürülmesi yönünde mücadeleye devam edilmelidir”

“SAYGILI VE BARIŞCIL POLİTİKALARA DÖNÜLMELİ”
“Yargı bağımsızlığı, insan hak ve hürriyetlerinde ilerleme-demokrasiyi içselleştirme gibi hayati hususlarda acilen devreye alınacak yeni stratejiler benimsenmelidir.
Kadının işgücüne katılımı oranı yükseltilmeli ve kadına karşı şiddetin önlenmesi çalışmaları yoğunlaştırılmalıdır.
Halkta tedirginlik yaratan tüm rüşvet ve yolsuzluk iddiaları aydınlatılmalı ve sorumlular yargılanmalıdır.
Komşularımızla olan müdahaleci politikalarımızdan arınmalı, dış münasebetleri düzeltmeli, iç politikalara mesafeli ve saygılı-barışçıl politikalara dönülmelidir”

“YENİ ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR”
“Ülkemizi, batı ülkeleri düzeyine çıkarabilmek için demokrasiyi, özgürlüğü, düşünce özgürlüğünü, hoşgörüyü, kişi haklarının korunmasını, en üst düzeye çıkaracak yeni bir Anayasa’ya ihtiyaç vardır. Seçim sistemi ve siyasi partiler sisteminin düzenlenmesi, seçim barajının kaldırılması gerekmektedir.

Türkiye’nin bugünkü eğitim sistemini köklü olarak değiştirmesi ve eğitimde tümüyle bilimin egemen kılınmasından başka çare bulunmuyor. Kaliteli ve istikrarlı eğitim politikasına şiddetle ihtiyacımız vardır.
Sorun bu kadar çok ve zaman bu kadar darken, partilerin koalisyon konusunda daha çabalı olmasını beklemekteyiz”

Yorumlar

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 13 Temmuz 2015, 14:28

Genç işadamları işine baksın;Yeni Anayasa,cari açık,ekonomik reform vs.size ne.Kapitalist sistemin kaymağını yiyip durursunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı