REKLAMI GEÇ

GESİFED’den siyasilere sağduyu çağrısı

GESİFED’den siyasilere sağduyu çağrısı

Güney Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GESİFED)Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, seçim sonuçlarının iş dünyasını tedirgin ettiğini vurgulayarak, siyasilere “Siyasi hesap değil, ülkemiz için birlik olma günüdür” diyerek sağduyu çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2015 Pazartesi, 14:27

GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerden aylar önce başlayan ekonomik durgunluğun bugün de devam etmesinin, sanayici ve işadamlarını kararsız ve endişeli hale getirdiğini vurguladı. Tüm siyasi partileri bu zor günlerde daha sağduyulu düşünmeye davet eden Salgar açıklamasında, “Bugün siyasi hesap değil, Ülkemiz için birlik olma günüdür. Her ne şartla olursa olsun, siyasi değil, Ülke bütünlüğü için tüm partililer sağduyulu olmalıdırlar. Halkımızın aldığı karar eğridir doğrudur, bunun tartışmasını bir kenara bırakarak biran önce hükümet kurulmalıdır. Ekonomide belirsizlik suresi uzarsa, ileride düzeltmek için çok zaman harcarız. Zaman geçtikçe panik başlar, ekonomi tamiri zor bir noktaya gelir. Bundan ülkemizin her kesimi zarar görecektir” ifadelerine yer verdi. 

“YATIRIMCIYI BEZDİRDİLER”
Son bir yıl içinde sanayiciliği bırakıp, emlak işine ve kolay para kazanmaya yönelen sayısız işadamı olduğuna dikkat çeken Salgar, “Üretimi bırakan, yatırımı düşünmeyen sanayiciler her geçen gün artmaktadır. Üreticinin üzerindeki yükler, sıkıntılar yatırımcıyı bezdirmiş durumdadır. Fabrikasında yüzlerce işçi çalıştıran iş ve aş sağlayan işadamlarının sıkıntıları işyerlerini kapatma noktasına getirmiştir. Birçok ilde olduğu gibi Denizli’de de uzun zamandır ciddi bir yatırım yapan sanayicimiz görülmemektedir. Sanayicilik, özenilen gururlanılan iş olmaktan çıkmaya başlamıştır. Tüm siyasi partiler, tamiri imkânsız hale gelmeden bu belirsizliğe son vermelidirler. İş alemi bu zor günlerde hangi siyasi partinin ülkenin geleceği için fedakarlık ve özveriyle yaklaştığını iyi takip etmektedir. Bugün hükümeti kurmak için alınacak tavır, tüm siyasiler için önemli bir sınav olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı