REKLAMI GEÇ

Heımtextil Fuarı’na Denizli damgası

Heımtextil Fuarı’na Denizli damgası

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtekstil Fuarı’na Türkiye’den katılan 160 firmanın 44’ü Denizlili.. Fuarda Denizli standları yoğun ilgi görüyor.

/ DENİZLİHABER / 10 Ocak 2014 Cuma, 11:39

61 ülkeden 2718 standın açıldığı ve 8 Ocak Çarşamba günü başlayan 2014 Heimtextil Frankfurt Fuarı devam ediyor. Ev tekstili sektörünün dünyadaki en önemli fuarı olarak kabul edilen Heimtextil, Türkiye için de önem taşıyor. Bu sene fuara Türkiye’den yaklaşık 160 firma katılırken, bu firmalardan 44’ünü Denizli İhracatçılar Birliği’ne üye firmalar oluşturuyor.

Denizli’den fuara çok sayıda, işadamı ve firma temsilcisi katılım sağlarken, bu seneki fuarda Denizli Valisi Abdülkadir Demir katılımcıları yalnız bırakmadı. Vali Demir, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Meclis Başkanı Habib Yıldız ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya’nın da bulunduğu Denizli Heyeti ile birlikte standları ziyaret etti.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, fuarın iyi geçmesini umut ettiklerini belirterek, uzmanların 2014 yılında daha iyi bir dünya ekonomisi ve ticaret hacmi öngördüklerini ifade etti. Avrupa ekonomisinde çok güçlü olmasa da toparlanmaya yönelik sinyallerin kendini gösterdiğini, dolayısıyla hem ülke ihracatımızın hem de Denizli ihracatının artmaya devam etmesini beklediklerini vurgulayan Kocasert, “Artık ürettiğimiz her şeyi getirip burada pazarlamaya çalışmıyoruz. Hikayesi olan ürünlerle farklı kulvarlarda yol alıyoruz. 2023 hedeflerine ulaşmak için farklı ve inovatif ürünler üretmeliyiz” dedi.
70 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği Heimtextil Fuarı, Cumartesi günü sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı