REKLAMI GEÇ

Hem halıcı hem rehber

Kış aylarında ülkemizi ziyaret eden Batı Avrupalı turistlerin ekonomiyi hareketlendirdiğini söyleyen Cankurtaran Halı Mağaza Müdürü Fahri Sayman, halıcılığın yanı sıra Türkiye’nin tanıtımını da en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Tavas yolu üzerinde bulunan ve 2002 yılından beri iç ve dış turizme destek sağlayan Cankurtaran Halı, tam 150 kişiye istihdam sağlıyor. Kış mevsiminde ise çalışan sayısının 200’e kadar çıktığını belirten Cankurtaran Halı Mağaza Müdürü Fahri Sayman, işletmelerinin bir fabrika olmamasına rağmen bu sayıya ulaşmasının oldukça gurur verici olduğunu söylüyor. Ayrıca üretimci ve küçük işletmecileri de desteklediklerini belirten Sayman, piyasanın canlılık kazanabilmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getiridi.

‘Kış mevsimi daha kazançlı’

Havaların ısınmasıyla birlikte ülkemizi ziyaret eden turistlerin, genellikle sahil bölgelerinden günü birlik geldiğini, ardından Pamukkale’yi ziyaret ettikten sonra mağazalarına geldiğini kaydeden Sayman, “Pamukkale’de konaklayan turistler var, ama sayıları çok az. Bu da bizim işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Bunun yanı sıra kış aylarında yoğunlukla Batı Avrupalı turistler ülkemizi ziyaret ediyor. Yazları ise ağırlıklı olarak Ruslar Türkiye’yi tercih ediyor. Kış aylarında tatile gelen Batı Avrupalı turistler, diğer yabancı turist gruplarına göre daha bilinçli oluyor ve ziyaret ettikleri bölgede de ciddi alışverişler yapıyor. Bu da hem ülke ekonomisini hem de Denizli’nin ekonomisini hareketlendiriyor” dedi.

‘Turist çok, satış yok’

Özellikle Batı Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin sayısının çok olmasının yerel esnaf için bir umut ışığı olduğunu da söyleyen Fahri Sayman, yabancı tur operatörlerinin Türkiye’yi ucuza pazarlamasının dış turizm açısından olumsuz etkiler yarattığını söyledi. Sayman, “Bu sebepten dolayı ülkemize giren, maddi açıdan zayıf turistlerin sayısı her geçen gün artıyor” dedi. Halıcılığın yanı sıra ülke tanıtımı için de çalıştıklarını belirten Sayman, “Müşterilerimiz mağazamıza geldiğinde en az bir buçuk saat kalır ve ürünlerimizi inceler. Bu süre içinde biz de, elimizden geldiği kadar onlara ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatmaya ve onlara Türkiye hakkında bilgi vermeye çalışırız. Ülkemizin tanıtım eksikliğini doldurmak, her zaman bizim öncelikli amacımız” dedi. Yerli turistlerin de ilgi odağı haline geldiklerini belirten Sayman, herkese açık bir firma olduklarını ve her kesimden değişik müşteri portföyüne sahip olduklarını da sözlerine ekledi. Sayman, “Şimdiye kadar birçok sanatçıya ve siyasetçiye ürün sattık. Bu bize gurur veriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı