REKLAMI GEÇ

Ortaylı Denizli’de

Ortaylı Denizli’de

Denizli Genç İşadamları Derneği’nin Ayın Konuğu etkinliklerine son yılların en önemli isimlerinden biri, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile kaldığı yerden devam ediyor. Prof. Dr. Ortaylı, bugün (11 Ekim Cuma) saat 15:00’da PAÜ’de konferans verecek.

/ DENİZLİHABER / 10 Ekim 2013 Perşembe, 16:25

Denizli Genç İşadamları yaz tatili nedeniyle ara verdiği Ayın Konuğu etkinliklerini başlatıyor. Denizli’nin son yıllardaki en aktif sivil toplum örgütlerinden biri olan DEGİAD, Türkiye’nin en çok konuşulan tarihçisi Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı ağırlayacak.

Ayın Konuğu etkinlikleri nedeniyle, mesleğinde Türkiye’nin ve dünyanın zirvesindeki isimleri bir bir Denizli’ye getiren DEGİAD, Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı bugün  saat 15:00’da  Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde konuk edecek.

Birçok vakıfta, tarih bilimiyle ilgili akademik kurumlarda görev alan Prof. Dr. Ortaylı 2005-2012 yılları arasında Topkapı Sarayı’nın başkanlığını yaptı. Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın çok sayıda kitabı bulunuyor. Halen Galatasaray ve Bilkent Üniversiteleri’nde Türk Hukuk Tarihi dersleri veren Ortaylı ileri seviyede Almanca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Rusça; orta seviyede Osmanlıca, Kırım Tatarca, Slovakça, Romence, Sırpça, Hırvatça, Boşnakça, Arapça, Farsça, Latince, İbranice, Antik Yunanca ve Yunanca biliyor.

Denizli Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu, “İşadamları olarak yalnızca işletmelerimize karşı değil, yaşadığımız bu güzel kente, ülkemize ve hatta dünyaya karşı sorumlu olduğumuzun çok iyi farkındayız. Denizli Genç İşadamları işte bu bilinçle kentin sosyo-kültürel kimliğine de katkı koymak adına önemli adımlar atıyor. Bu adımlardan en önemlisi de gelenekselleştirdiğimiz Ayın Konuğu etkinlikleri. Yalnızca üyelerimiz değil, Denizli’deki birçok yurttaşımızın da ve özellikle üniversite öğrencilerimizin de katılmak isteyeceği bir etkinliğe imza atacağız. Prof. Dr. Ortaylı Hocamız teklifimizi kırmayıp, bizi mutlu etti. Bu önemli isimle tanışacak ve Denizlililerle buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı