REKLAMI GEÇ

İş dünyasından bombalı saldırıya tepki

İş dünyasından bombalı saldırıya tepki

İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen bombalı terör saldırısına iş dünyasından da sert tepkiler geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2016 Çarşamba, 11:29

İş dünyasının önemli isimleri Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen bombalı terör saldırısını kınadı. Açıklamalarda çaresizlik ve öfke ifade edildi, sağduyu çağrısı yapıldı.

NECDET ÖZER: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, saldırıyı kınadı, terör olaylarının her türlüsünü lanetlediklerini belirtti.
Masum insanları hedef seçen saldırının asla amacına ulaşamayacağını vurgulayan Özer, “İstanbul’da meydana gelen olay, yüreklerimizi dağladı. Ancak milletçe birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. İş dünyası olarak Türkiye’nin ve dünyanın huzurunu bozan bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. Vatandaşlarımız itidalini kaybetmeden, sağduyulu bir şekilde dik duruşunu sürdürecektir. Olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah, tüm ailelere ve aziz milletimize sabırlar versin” dedi.

MELEK SÖZKESEN: “CAN EVİMİZDEN VURULDUK”
Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen, hain terör saldırısını yayınladığı bir mesajla kınadı. Sözkesen mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye dünyaya açılan penceresinde, uluslararası havaalanında adeta can evinden vuruldu. Çaresiz, şaşkın ve öfkeliyiz. Bitmeyen terör saldırıları yüzünden 3. Dünya ülkesi olmak ve güvenilmeyen bir ülke olarak giderek dünyadan kopmak istemiyoruz. Sivillerin bu kadar çok ve bu kadar beyhude yitirilmesi sebebiyle kaygılı ve güvensiziz. Ülkemizde yaşananların sorumlularının hesap vermeleri gerektiğini ifade ediyoruz. Vatandaşlarımızı ve ülkemize konuk olan diğer ülkelerin vatandaşlarını koruyamadığımız için birer vatandaş olarak dahi utanç ve üzüntü içindeyiz. Can kaybı kadar vahim ve üzücü olmasa da diğer yandan turizmin, tüm sektörlerdeki ihracatın olumsuz etkilenmesine sebep olan terör sebebiyle ülke olarak nasıl giderek fakirleştiğimiz de cabasıdır. Kaybettiklerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.”

MÜJDAT KEÇECİ: “GÜVEN DUYGUMUZU KAYBETTİK”
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırı ve patlamayla ilgili açıklama yaptı. Keçeci, “Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini bilmekle kalmıyor bu gerçeği hepimiz her an yaşıyoruz. Komşularımızla sıkıntılarımızı çözmeye çalıştığımız bugünlerde, hepimizin güvenliğine sonuna kadar güvendiği Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında birçok insanımız hayatını kaybederken geride kalan birçok insanımız da güven duygusunu kaybetmiştir. İyi değiliz ama iyi olacağız, çünkü olmak zorundayız. Gün geçtikçe ağırlaşan ülkemizin yükünü taşımak; çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak için iyi olmak zorundayız. Ülke topraklarında çözülemeyen terör sorunu nedeniyle hayatını kaybeden her canda bizim de yüreğimiz yanıyor ve o yangınla birlikte ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bu terörü çözeceksek bir olmak, birlikte olmak ve bu çözümü birlikte bulmak gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı