REKLAMI GEÇ

İş dünyasından siyasete sağduyu çağrısı

İş dünyasından siyasete sağduyu çağrısı

Genel seçimler sonucunda 13 yıl aradan sonra yeniden koalisyon ihtimali ortaya çıktı. Bur durum ekonomiyi nasıl etkileyecek? İş dünyası siyasilere sağduyu çağrısı yaptı, bir an önce hükümet kurularak belirsizlik ortamının ortadan kaldırılmasını istedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2015 Pazartesi, 14:56

Türkiye bir genel seçimi daha geride bıraktı. Ancak bu kez 13 yıl aradan sonra ilk defa hiçbir partiye tek başına iktidar çoğunluğu çıkmadı. Ülkenin en çok ihtiyacı olan şey ise ekonomik istikrar. İş dünyası sandıktan çıkan sonucu nasıl değerlendiriyor? Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert’in seçim sonuçlarını değerlendirdi.

“SEÇMEN İRADESİNİ ORTAYA KOYDU SIRA SİYASİLERDE”
7 Haziran Genel Seçimlerde seçmenin iradesini ortaya koyduğunu , sıranın ise siyasilerde olduğunu belirten Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Halk sandık başına giderek iradesini ortaya koşmuştur. Şimdi sıra siyasilerde. Seçim sonuçlarına baktığımızda tek partili iktidar mümkün değil. Ya koalisyon hükümeti ya da azınlık hükümetinin kurulması söz konusu. İş dünyasının talebi, huzur ve güven ortamının devam etmesi ve ekonomide istikrarın sağlanmasıdır. Bunun için siyasilerin bir an önce sağduyu ile hareket etmeleri, yeni hükümetin kurulması ve ekonomiye odaklanılması bizim beklentimizdir” dedi.

“ÖNCELİKLİ OLAN EKONOMİK İSTİKRARDIR”
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert ise, “Türkiye genel seçimleri geride bıraktı. Demokrasilerin vazgeçilmezi olan sandık, milletimizin önüne kondu ve ortaya bir tablo çıktı. Her şeyden önce seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Sonuçlar itibari ile elbette ki her siyasi parti kendi değerlendirmesini kendi içerisinde yapacaktır. Ortaya çıkan tablonun tüm siyasi partilere verdiği ortak görev ise bu ülkenin geleceği için sağduyulu davranılarak önümüzde duran makro hedeflere ulaşılması için sorumluluk bilincinde olmalarıdır” dedi.

Türkiye demokrasisinin, seçimlerin çizdiği tablodan bir sonuç ve çözüm üretebilecek olgunlukta olduğuna dikkat çeken Kocasert , “Altını çizmek istediğim en önemli husus, ekonomide bir sıkıntı yaşanmaması gerekliliğidir. Bu noktada siyasi partilerin, stratejilerini belirlerken, karar verme aşamasında merkeze herhangi bir istikrarsızlık yaşanmaması ilkesini koymalarını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı