REKLAMI GEÇ

İstanbul seçimleri ile ilgili GESİFED’den de tepki geldi

İstanbul seçimleri ile ilgili GESİFED’den de tepki geldi

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Aysun Nalbant, yazılı bir açıklamayla YSK’nın İstanbul seçimleri ile ilgili kararanı tepki gösterdi. Nalbant, görevini usule ve esasa uygun yapmayan kamu görevlilerini istifaya davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2019 Cuma, 13:57

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aldığı karara iş dünyasından da tepki geldi. Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED)Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Aysun Nalbant, maddeler halinde yaptığı yazılı bir açıklama ile hem temennide bulundu, hem de karar vericileri demokrasiye davet edip kamu ahlakı gereği görevlerini usule uygun yapamamalarından dolayı istifaya davet etti.

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Aysun Nalbant, 7 başlık altında yaptığı öneri, temenni ve eleştirilerden oluşan açıklamasında şu konulara yer verdi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ESASTIR
Ülkede demokrasi kültürünün yerleşmesi için, halk iradesinin sağlıklı oluşması mutlak gerekliliktir. Aksi örnekler Türkiye’yi, vatandaşları ve diğer uluslar nezdinde güven ve itibar kaybına uğratmaktadır.

ADALETİN DOĞRU TECELLİSİ İÇİN ÖZEN GEREK
Kişisel ve ulusal bağımsızlıkların teminatı olan adaletin yara almaması için maksimum özen şarttır. Üreten, istihdam sağlayan, vergi yükünü ifa eden ve bu yolla ülkeye omuz veren iş dünyası olarak, bu özeni, toplumun tüm kesimleriyle birlikte talep ediyoruz.

SİYASET DİLİ HALKI SAKİNLEŞTİRMELİ
Siyasete hoşgörülü-demokratik ve kucaklayıcı üslubun hakim olmasını, 23 Haziran seçiminin toplumsal barışla tamamlanmasını bekliyoruz.

EKONOMİK DENGESİZLİKLER KAYGI VERİCİ
Seçim sebebiyle ekonomi gündeminden uzaklaşıldı. Süreç ekonomik tablodaki dalga boyutunu yükseltmemeli. İş dünyası patronundan işçisine kadar, bozulan ekonomik tablolardan dolayı kaygılanmakta.

EGEMENLİK ULUSUNDUR.
Demokrasinin gereği olarak, halkın tüm kesimlerinin beklentilerini özgürce ifade edebilecekleri ortamın sağlanmasının kıymetine inanıyoruz.

GELİŞMİŞ ÜLKELER, HESAPVERİR ÜLKELERDİR.
Kamu vicdanının rahatlamasına ve normalleşmeye ihtiyacımız var. Bunun için görevini usule ve esasa uygun yapmayan kamu görevlilerinin istifalarının gerekli olduğunu düşünüyoruz.

TÜRKİYE HALKIN SAĞDUYUSUYLA GÜÇLÜDÜR.
Ülkesini seven iş insanlarının üretim enerjisi ve ülkesine inancı, mevcudiyetini aynen korumaktadır. Ülkemizin aşılmayacak sorunu yoktur. Arkamıza değil önümüze bakarak yolumuza devam ediyor, seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı