REKLAMI GEÇ

A3 Sedan Denizli Batı Otomotiv’de

A3 Sedan Denizli Batı Otomotiv’de

Audi’nin otomobül sektöründeki devrimi olarak nitelendirilen, hayallerin ötesindeki otomobili yeni A3 Sedan, Denizli’de satışa sunuldu. Batı Otomotiv Showroom’unda görücüye çıkan iddialı model, büyük ilgi çekiyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Kasım 2013 Çarşamba, 11:30

Audi’nin geçtiğimiz günlerde satışına başladığı ve dünya otomotiv pazarının en büyük segmenti olan kompakt sedan kategorisine iddialı bir giriş yapan modeli yeni modeli A3 Sedan, Batı Otomotiv’de….

A3 serisinin dinamik dört kapılı modeli, Audi Ultra hafif yapı teknolojisi, çok sayıdaki bilgi-eğlence ve sürücü yardım sistemleri ile öne çıkıyor.

Audi’nin dünyanın en büyük pazar sınıfı olarak nitelendirilen kompakt sedan sınıfındaki güçlü oyuncusu A3 Sedan, Türkiye’de satışa sunulması takiben Batı Otomotiv showroomunda da yerini aldı.

Audi’nin premium kompakt sınıftaki ilk sedan modeli olan Audi A3 Sedan’ın sportif karakteri dikkatleri üzerine çekiyor. Audi’nin düşük ağırlıklı tasarım uzmanlığı sayesinde dört silindirli ve sadece 100 kg ağırlığındaki 1.4 TFSI motoru barındıran dört kapılı bu otomobilin şasisinin ve motorların düşük ağırlığı da standartları yeniden belirliyor. Kabin bölümünde yer alan bileşenlerin büyük bölümü çelikten, motor kapağı da alüminyumdan imal edilmiş. Çok sert çarpışmalar için dahi son derece güvenli olan A3 Sedan aynı zamanda oldukça da sessiz.

İç tasarımda fark yaratan ayrıntılar
A3 Sedan’ın iç tasarımı da etkileyici detaylarla karakterize ediliyor. Hatlar ve yüzeyler son derece sade olarak tasarlanırken, uzun bir yay ön camın genişliğini ortaya koyuyor. Kavisli ön panel ve orta konsol hafifçe sürücüye doğru çevrilirken, isteğe bağlı olarak sunulan renkli ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi oldukça detaylı 3D grafiklere sahip görüntüleri gösteriyor.

A3 Sedan’da MMI işletim sistemi, orta konsola yerleştirilmiş hareketli ekran üstünden görüntülenebiliyor. Elektromekanik park freninin bir düğme ile etkinleştirildiği A3 Sedan’da direksiyon, üç veya dört kollu olarak alınabiliyor. Yine müşteri isteğine göre düz dipli, çok fonksiyonlu tuşları ve vites kulakçıklarına sahip direksiyon simidi de sipariş edilebiliyor. A3 Sedan’da ayrıca Ambition donanımda standart olarak sunulan ön spor koltuklar da seçenek olarak alınabiliyor.

Uzun dingil mesafesi sayesinde arkada oturan yolculara da geniş alan ve rahat giriş keyfini sunan A3 Sedan, 425 litrelik bir bagaj hacmine sahip.

Verimli motor
Audi A3 Sedan ilk planda 1.4 TFSI benzinli versiyonla alınabiliyor. Audi verimlilik teknolojilerini bir araya getiren tamamen yeniden tasarlanmış bu motorlar doğrudan yakıt enjeksiyonu, yenilikçi termal yönetim, start-stop sistemi ve turbo şarja sahip.

A3 Sedan’ın COD (Cylinder on Demand) sistemiyle dikkat çeken 1.4 TFSI motorlu versiyonu 140 hp güç üretirken 250 Nmtork geliştiriyor. Düşük devirde isteğe bağlı olarak iki silindirin devre dışında kalmasını sağlayan COD (Cylinder on demand) sistemiyle donatılmış bu modelin 100 km’deki yakıt tüketimi sadece 4,7 litre. Ve CO2 tüketimi ise km başına 109 gram. Hareketsiz halden 100 km/s hıza sadece 8.4 saniyede ulaşan bu versiyon, 217 km/s azami hıza sahip.

A3 Sedan aynı zamanda, güç aktarma sistemleri konusunda da sınıfının en iyisi. S tronic şanzımanla alınabilen A3 Sedan’da vites değişimleri direksiyon simidi üzerindeki kollarla da yapılabiliyor. Audi driveselect sürüş dinamikleri sistemiyle S tronic şanzıman yakıt tüketimini azaltan verimlilik modunda gaz pedalı bırakıldığında tekerleklerin aktarımdan bağımsız hareket etmesini sağlayan bir fonksiyon da sunuyor. Bu fonksiyon, gaza veya frene tekrar basıldığında otomatik olarak devreden çıkıyor.

Kapsamlı bilgi-eğlence sistemleri
Audi, A3 Sedan müşterilerine, bu segmentin en iyisi olan kapsamlı bilgi-eğlence sistemlerini sunuyor. Model dizisi içinde yer alan kardeşleri gibi, A3 Sedan’da da yeni modüler eğlence sistemi (MIB) kullanılıyor. Sistemin en üstünde, DVD sürücü, kelime-ses kontrolü ve 64 GB depolama alanına sahip SD sabit disk sunan MMI Navigasyonplus yer alıyor. Yüksek çözünürlüklü 7 inç ekran, detaylı 3D grafik harita görüntüsü gösteriyor.

Uygun cep telefonlarına bağlantı imkanı sunan Audi Phone Box gibi eğlence bileşenlerinin de yer aldığı A3 Sedan, 705 watt gücünde 14 hoparlörlü 5.1surround ses ve LED ışıklarla belirginleştirilmiş ön kapılardaki wooferları içeren Bang&Olufsen ses sistemine sahip.

Standart donanımlarıyla bile çok ileride
Yeni Audi A3 Sedan, sürücü diz hava yastığına sahip emniyet sistemleri paketi gibi bir dizi standart özellikler sunuyor. Buna ek olarak, Ambition donanım seviyesinde, spor süspansiyon, 17-inç alaşım jantlar, spor koltuklar ve Audi driveselect sistemi de bulunuyor. Ambiente donanım seviyesine ise cruisecontrol sistemi, iç LED aydınlatma paketi ve arka park asistanı da eklenmiş. Panoramik cam sunroof ve Xenon tabanlı adaptif ışıkları gibi konfor öğeleri de bu standart özelliklere ek olarak sunuluyor.

A3 Sedan’da isteğe bağlı olarak sunulan sürücü destek sistemleri de Audi’nin üst modellerinden geliyor. 150 km/s hıza kadar öndeki araçla mesafeyi koruyan uyarlamalı hız sabitleme sistemi, A3 Sedan ile geliştirilmiş ve kontrol aralığı 200 km/s hıza kadar artırılmış. Bu sistem, S tronic şanzıman ile kombine edildiğinde, düşük hızlarda ayrıca bir stop&go fonksiyonu da sunuyor.

Audi “Active LaneAssist” aktif şerit değiştirme asistanı ise gerektiği durumlarda, elektromekanik direksiyona hafif düzeltmeler yaparak aracın şerit içinde kalmasına yardımcı oluyor. Sistem aynı zamanda arka radar sensörü sayesinde şerit değiştirme sırasında destek oluşturuyor.

A3 Sedan’da sunulan bir diğer güvenlik sistemi ise Audi pre sense; adaptifcruisecontrol sistemine entegre sistem, muhtemel bir önden çarpışma durumunda, reaksiyona geçerek sürücüyü uyarıyor ve gerekmesi halinde frenleme yapabiliyor. 30 km /sa altında hızlarda acil bir durumda, Audi pre sense neredeyse tamamen aracın durmasını sağlayarak, aracın kontrolsüz bir şekilde ikincil çarpışmalara neden olmasının da önüne geçiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı