REKLAMI GEÇ

MAKSİAD Başkanı Sarı: “Dünya makine üzerinde dönüyor”

MAKSİAD Başkanı Sarı: “Dünya makine üzerinde dönüyor”

Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) tarafından geniş katılımlı istişare toplantısı düzenlendi. MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, sektörün makine üzerinde döndüğünü belirterek, “Gördüğünüz her şey bir makinanın üretimidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2019 Pazar, 10:56

Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, Denizli İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir ve çok sayıda iş insanı katıldı.

MAKSİAD’ın kahvaltılı istişare toplantısı, Barış Pınarı Harekatı için duayla başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Sektör MAKSİAD üzerinden dönüyor bunu net söylüyorum” diyerek makine sanayicilerinin ekonomideki önemini anlattı.

Konuşmasında net ifadeler kullanan Başkan Sarı, MAKSİAD’ın makine sektörünün mihenk taşlarından biri haline geldiğini ve bu sektörün gelişimi için önemli bir misyonu üstlendiğini söyledi.

Sarı, “Dünya makine sektörü ve makina ekipmanları üzerinden dönüyor. Masalarınızın üzerindeki her nesne, makinalar tarafından yapılıp bu hale gelmiştir. Bunun için de, sektörümüz çok önemlidir. Başta milletvekilimiz Şahin Tin olmak üzere, bugüne kadar birçok oda başkanımızdan tam destek gördük. Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımızda da, yine işbirliği içerisinde çalıştık. Tüm üyelerimize önereceğiz. Dokuma tezgahlarını ve iplik eğirme makinalarını Denizli’de üretmek istiyoruz. Dayanışma, araştırma ve işbirliği ile birçok şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise, makinecilerin birleşmesinin zor olduğunun söylendiğini, ama burada birlik gördüğünü ifade etti. Memişoğlu, “Küçük gibi görünse de, 51 milyon dolarlık bir ihracata ulaşılmış. Bu oranı bir çekirdek olarak görüyoruz, yakın zamanda bu rakamların ciddi oranlarda artacağına inanıyoruz” dedi.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci de, bu ülkenin bir yerlere makineciler sayesinde geleceğini belirterek, “Birlikte yürüttüğümüz OSB projesini, bu yüzden bir ibadet gibi görüyor ve önemsiyorum. Bu OSB’nin kazanılmasında önemli katkıları olan milletvekilimiz Sayın Şahin Tin’e de teşekkür ediyorum” dedi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise burada konuşulanların uygulamaya geçirilmesi gerektiğini anlattı. Erdoğan, “Bugüne kadar hep dayanışma içinde çalıştık. Yurtdışı fuarlar konusunda, bazı bakanlık ve kurumlar tarafından destek olunmaması durumunda, Ticaret Odası olarak biz her zaman katkı koymaya hazırız” diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kimsenin Denizli’de makine çelik sektörü olduğunu bilmediğini belirterek, “Sektörün sorunlarını Ankara’da dile getirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Denizli’nin makine sektöründe de var olduğunu, ürettiğimiz makinalar sayesinde duyurmaya başladık. Bu çok iyi bir gelişme. Ama daha çok yolumuz var. Öncelikle Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin de aktif bir aşamaya gelmesiyle, makine sektöründe de Denizli’nin var olduğunu hem Türkiye’ye, hem de dünyaya duyuracağımıza inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı