REKLAMI GEÇ

Moda dünyasının kalbi Denizli’de atacak

Moda dünyasının kalbi Denizli’de atacak

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından, Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının finali 27 Eylül Cuma günü gerçekleştiriliyor. Yarışmaya katılan tasarımları ünlü mankenler sergileyecek, moda otoritelerinden oluşan jüri değerlendirecek. Etkinlik dolayısıyla Denizli’ye adeta ünlü yağacak.

/ DENİZLİHABER / 23 Eylül 2013 Pazartesi, 16:47

Başvuruların kabul edilmesi, değerlendirilmesi ile hazırlık ve organizasyon aşamalarının yaklaşık bir yıllık bir zaman dilimine yayıldığı yarışmada son haftaya gelindi. Denizli dışında, hatta yurt dışında yaşayan katılımcıların da tasarımlarını gönderdiği yarışmada, finalistlerin belirlenmesinin ardından, yoğun bir tempoda gerçekleşen atölye ve fitting çalışmalarında kıyafetler son halini aldı.

Yarışmacılar heyecanla tasarımlarını hazırlarken, bir taraftan da final akşamının organizasyonuna yönelik hummalı bir çalışma devam etti. Gelinen aşamada organizasyona ilişkin tüm detaylar hazır ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da DENİB Ev ve Plaj Giyimi Yarışmasının final programında Denizli’yi güzel bir akşam bekliyor.

DENİB TASARIM YARIŞMASI FİNALİNDE MUHTEŞEM DEFİLE
2013 yılının aynı zamanda Denizli İhracatçılar Birliği’nin 20. yılı olması nedeniyle, tasarım yarışması final programı hazırlıkları titizlikle sürdürüldü. Gerek defile kadrosu, gerekse jüri üyeleri özenle belirlendi.

ÜNLÜ MANKENLER GELİYOR
DENİB Tasarım Yarışmasında finalistlerin hazırladığı kıyafetleri, podyumda ünlü mankenler taşıyacak. 27 Eylül’de Denizli’de olacak mankenler arasında, “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisindeki performansıyla zihinlerde yer eden Wilma Elles’ten, moda dünyasının önde gelen isimlerinden Özge Ulusoy’a, Best Model of Turkey güzellik yarışmasında 2011’de birinci olan Tuğba Melis Türk’ten, “Survivor”dan hatırlanan Ece Begüm Yücetan’a tanınmış isimler yer alıyor. Defile kadrosundaki ünlü isimlerden bir diğeri ise Litvanyalı model Chloe Loughnan.

JÜRİDE MODA OTORİTELERİ VAR
10 Finalistin toplam 40 tasarımını ünlü mankenler podyumda taşırken, dereceye girecek isimleri belirleyecek olan Jüri’de de moda ve tasarım dünyasının tanınmış isimleri yar alacaklar. Jüri üyeleri arasında ise Neslihan Yargıcı, Zeynep Tunuslu, Ertan Kayıtken, Deniz Kaprol gibi deneyimli, başarılı ve tanınmış modacılar yer alıyor. Final programının sunuculuğunu ise Özlem Yıldız yapacak.

AMAÇ TASARIMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Denizli Fuar Alanında gerçekleşecek yarışmada hedeflenen, tekstil ve konfeksiyon sektöründe tasarımın önemine dikkat çekmek ve genç tasarımcılara fırsat tanımak. Geçen seneye göre daha fazla yarışmacının başvurduğu yarışmanın önümüzdeki yıllarda daha da fazla ilgi çekmesi bekleniyor.
Yarışma ile ilgili olarak DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise şunları söyledi: “Her yarışma, aynı zamanda heyecan demektir. Sona yaklaştıkça, DENİB ailesi olarak hepimizin yarışma heyecanını iyiden iyiye hissetmeye başladığımızı söylemeliyim öncelikle. Tasarım yarışmasını biz çok önemsiyoruz… Bu yarışma ile hem tekstil sektöründe moda ve tasarım ile gelen katma değerin altını çizmeyi, hem de yetenekli tasarımcılara fırsat tanımayı hedefliyoruz… Ekonomi Bakanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz yarışmada bunlar ana hedeflerimiz. Diğer taraftan yarışmamız, özellikle final programı ile sadece yerel medyada değil, ulusal medyada da kendine yer buluyor. Böylelikle Denizli’nin de adını duyurmayı başarıyoruz.”
DENİB 2. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının final programına, Denizli’den ve Denizli dışından çok sayıda davetlinin katılım sağlaması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı