REKLAMI GEÇ

RWE & Turcas Santrali’nde buhar için dev tesis

RWE & Turcas Santrali’nde buhar için dev tesis

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş’nin Kaklık’taki doğal gaz çevrim santralinde, son kademeden çıkan buhar, bir futbol sahası büyüklüğündeki alana yerleştirilen 40 dev fanla yeniden sisteme kazandırılıyor

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2015 Cumartesi, 11:27

RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Pamukkale Tenis Kulübü’ndeki bir restoranda iftar yemeği verildi. Turcas Kİ Uzmanı Tutku Altındal, Strateji ve Pazar Araştırması Uzmanı Oliver Lorenze, Kurumsal İletişim Uzmanı Didem Ak ve Santral Direktörü Metin Göcen’in ev sahipliği yaptığı yemeğe, medya mensupları katıldı.

ic-1

40 DEV FAN BUHAR İÇİN ÇALIŞIYOR
Yemekte, basın mensuplarına RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş’nin 2013’te faaliyete geçen Kaklık’taki Denizli Doğal Gaz Çevrim Santrali ile ilgili bilgi veren santral direktörü Göcen, tesisin 500 milyon euronun üzerinde bir yatırımla kurulduğunu, iki gaz ve bir buhar türbini tasarımıyla inşa edildiğini, 775 MW üretim kapasitesine sahip olduğunu ve 3,5 milyon meskenin elektrik arzını karşılayabildiğini söyledi.

SERA GAZINDA GÖNÜLLÜ ŞİRKET OLDU
Çevre konusunda duyarlı olduklarını anlatan Gücen, “RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş, Denizli Santrali ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Dünya Bankası işbirliğinde, Ocak-Temmuz 2015 tarihleri arasında yürütülen Sera Gazi Emisyonlarının Takibi Projesi’nin gönüllü şirketlerinden birisi olmuştur” dedi.

BÜYÜK ÖDÜLÜN SAHİBİ
Çevreye duyarlı enerji üretimi politikasının karşılığını ödülle aldıklarını kaydeden Göcen, “IICI 2014 Uluslararası Enerji Çevre Fuarı ve Konferansı çerçevesinde jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, termik enerji santralleri kategorisi doğal gaz alanında en yüksek puanla büyük ödüle yalık görülmüştür” diye konuştu.

SOSYAL HAYATA DESTEK
Metin Göcen, 2011’de imzalanan protokol çerçevesinde RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş’nin katkıda bulunduğu Kaklık İlkokulu’na 18, Şehit Eyüp Altun İlkokulu’na 5 derslik kazandırıldığını, Honaz’da “Enerji Kutusu” projesini hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı