REKLAMI GEÇ

Sultan Nilüfer’e mehteranlı kutlama, gül kokulu pijama

Sultan Nilüfer’e mehteranlı kutlama, gül kokulu pijama

Osmanlı Padişahı Sultan Abdulmecid’in torununun torunu Şehzade Burhaneddin Cem’in ABD’de yaşayan kızı Nilüfer Cem, hanedan soyundan geldiğine yönelik açtığı davayı kazandı, Osmanoğlu soyadını aldı. Nilüfer Sultan, geçtiğimiz ay biten davayla aldığı Osmanoğlu soyadını, Sözkesen kardeşlerin daveti üzerine geldiği Denizli’de Mehteran gösterisi eşliğinde kutladı. Nilüfer Sultan Denizli’de üretimine başlanan gül kokulu ve serinletme özelliğine sahip pijamaların Avrupa ve ABD’de satışı konusunda Sözkesen kardeşlerle işbirliği yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2014 Çarşamba, 12:45

Denizli, Osmanlı hanedanından Nilüfer Sultan’ı ağırlıyor. Hanedanın yaşayan son üyelerinden olan Nilüfer Sultan, Funika Holding’in genç patronları Kemal ve Civan Sözkesen kardeşlerin daveti üzerine Denizli’ye geldi.

ic-2

Osmanoğlu Soyadını aldı
Yaklaşık 1 yıl önce İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, hanedan üyesi olduğu için Osmanoğlu soy ismini almak üzere başlattığı hukuk mücadelesi geçtiğimiz ay sonuçlanan Nilüfer Cem, davayı kazandı. Osmanlı Padişahı Sultan Abdulmecid’in torununun torunu Şehzade Burhaneddin Cem’in kızı olan Nilüfer Cem, Osmanlıoğlu soyadıyla Türkiye’deki ilk ziyaretini Denizli’ye gerçekleştirdi.

ic-1

İlk Kutlama Denizli’de
Uzun yıllar Avrupa’da yaşayıp ardından ABD’nin New York Eyaleti’ne yerleşen Nilüfer Osmanoğlu, soyadını düzenlenen mehteran gösterili özel bir yemekle kutladı. Türkiye’ye, İspanya’nın AB Parlamento Üyesi olan yakın arkadaşı Raquel Garcia ile birlikte gelen Nilüfer Sultan’a Denizli ziyaretinde STFA Yönetim Kurulu eski Başkanı Mete Mutluoğlu, Ariş Pırlanta İş Geliştirme Direktörü Anri Rodrig eşlik ediyor.

ic-3

Cep telefonuyla kaydedip, hatıra fotoğrafı çektirdi
Nilüfer Sultan, yemek sırasında gerçekleştirilen mehteran gösterisini dakikalarca cep telefonuna kaydetti. Oldukça duygulandığı gözlenen Nilüfer Sultan, gösteri sonrası mehter takımı üyelerini tek tek tebrik edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gül Kokulu ve tuğralı serinleten pijama
Nilüfer Sultan Denizli’de bazı fabrikaları dolaştı, Pamukkale’yi gezdi. Sultan’a Funika Holding ziyaretinde Funika ve Gama Tekstil tarafından özel olarak üretilen gül kokulu, serinletme özelliğine sahip ve üzerinde Osmanlı tuğrası işlemesinin bulunduğu özel bir pijama hediye edildi.

Hayali gerçek oldu
Denizli’de kendisine hediye edilen bu özel pijama fikrinin Nilüfer Sultan’a ait olduğu ortaya çıktı. ABD ve Avrupa’da yeni trendin kokulu pijama ve ev giyimi olduğunu dile getiren Nilüfer Sultan, yaklaşık 6 ay önce Avrupa’da tanıştığı Sözkesen kardeşlere gül kokulu pijama giyme hayalini iletmişti. Genç işadamları bunun üzerine Denizli’ye gelir gelmez kolları sıvayarak o pijama üzerine çalışmaya başladı. Civan Sözkesen, pijamayı Gama Tekstil ile birlikte ürettikten sonra davet ettikleri Nilüfer Sultan’ın kısa süre içinde Denizli’ye geldiğini kaydetti.

ic-pijama

Avrupa ve ABD’de Denizli o pijamaları satacak
Nilüfer Sultan’ın kendilerine seri üretime geçilmesi halinde pijamaların Avrupa ve ABD’de satışı konusunda işbirliği yapabileceğini söylediğini dile getiren Civan Sözkesen, bu ziyarette işbirliği konusunu detaylandırdıklarını ve birlikte ticaret yapma kararı aldıklarını dile getirdi. Nilüfer Sultan projenin kendisini son derece heyecanlandırdığını kaydederek, bundan sonra sık sık Denizli’ye gelip gideceğini ve Denizlili genç işadamlarıyla önemli başarıların altına imza atacaklarına inandıklarını kaydetti. Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen ise, Nilüfer Sultan’ın hem bir hayalini gerçekleştirmek, hem de onunla birlikte iş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı