REKLAMI GEÇ

Ünlü modacıdan tasarım dersi

Ünlü modacıdan tasarım dersi

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS)’nin bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiği “Kariyer Günleri”ne konuşmacı olarak ünlü deri tasarımcısı Simay Bülbül katıldı. Bülbül, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencilerine, moda ve tasarımı anlattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2015 Perşembe, 16:56

“DETGİS Kariyer Günleri”, Denizli İhracatçılar Birliği’nde (DENİB) gerçekleştirildi. Ünlü Deri Tasarımcısı Simay Bülbül’ün moda ve tasarım ile ilgili bilgiler verdiği etkinliğe, DETGİS tarafından Denizli’ye davet edilen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ile tekstil sektörünün temsilcileri katıldı.

TASARIMDA KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BAKİR ALANLAR VAR
Moda tasarımcısı Simay Bülbül, moda ve tasarımın yalnızca bayan giyimi ile sınırlı olmadığını, çok geniş bir kavram olduğunu belirtti. Çocuk, erkek, ayakkabı, ev ve plaj tekstilinin keşfedilmeyi bekleyen bakir alanlar olduğuna dikkat çeken Bülbül, öğrencilere öncelikle kendilerine bir alan belirlemelerini ve o alanda tasarımlarını gerçekleştirmelerini önerdi. Bunun en güzel örneğinin ise kendisi olduğunu söyleyen Bülbül, “Benim başarılı olmamın tek bir nedeni var. Tasarımda deriye yönelmem ve o dönemlerde deri ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmamış olması beni marka yaptı” dedi.

Simay Bülbül, daha sonra genç tasarımcıların sorularını yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı