REKLAMI GEÇ

ÜNLÜLERİN MÜTEAHHİDİ

Her hafta renkli bir ismi konuk ettiğimiz İŞ’te RENKLER yazı dizimizin bu haftaki konuğu, İlde İnşaat ve Anfora Dekorasyon’un sahibi Ahmet Dedeler…

/ DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2007 Cumartesi, 00:00

Yazı dizimizde bu hafta, renkli yaşantısı ile dikkatimizden kaçmayan Ahmet Dedeler’i ele aldık.

Kendisini, lise yıllarında hayal ettiği mesleği yapan şanslı kişilerden biri olarak gören Ahmet Dedeler, 1980 öncesi üniversite okumanın hayli zor olduğunu ancak inşaat mühendisi olma aşkı uğruna bir sürü tehlikeyi göze alarak yoluna devam ettiğini söylüyor. İş yaşantısının yanı sıra renkli bir yaşam tarzı da olan Dedeler’in en büyük tutkusu deniz.. Atatürk’e olan sevgisinden dolayı lise yıllarından bu yana Atatürk posteri koleksiyonu yapan Dedeler, yaklaşık 200’e yakın posteriyle yakında sergi açmayı düşünüyor. Bunun yanı sıra 1990 yılından beri pipo çeşitleri toplayan Dedeler, koleksiyoncu kişiliğini de ortaya çıkarmış oluyor. İşte birçok farklı ve bir o kadar da renkli yönleriyle, bu hafta konuğumuz olan Ahmet Dedeler ile yaptığımız söyleşi;
 

Aslında Denizlilisiniz. Ancak iş hayatınıza Bodrum’da başlamışsınız. Öncelikle mesleki yaşantınızdan bahsedebilir miyiz ?

A.DEDELER: “Elbette.. Askerliğime kadar olan dönemde memleketim Tavas’taki PTT binasını yapma şansı yakaladım. Ardından vatani görevimi tamamladıktan sonra Bodrum’a yerleştim. 1988 ile 2004 yılları arasında Bodrum’da yaşadım. Bodrum’da birçok tatil köyü ve bine yakın villa yaptım. En son olarak da Bodrum Yalıkavak Yat Limanı’nın Kontrol Mühendisliği görevini gerçekleştirdim. Bu süre içerisinde Bodrum’da birçok ünlü ismin evinin inşaatını ve dekorasyonunu gerçekleştirdim. Bunlardan bazıları Vitali Hakko, Ajda Pekkan, Semiramis Pekkan ve İshak Alaton… Daha birçok ünlünün evlerinin inşaat ve dekorasyonunu yaptım. Daha sonra 2007 yılının Ocak ayı itibariyle Bodrum’daki işlerime noktayı koydum. Ardından memleketim Denizli’ye gelerek burada İtalyan dekorasyon markası San Marco’nun bayiliğini aldım. Artık daha önce yakaladığım başarıları Denizli’de yeni firmamla tekrar yakalamaya çalışıyorum”

Birçok ünlü ismin evlerini yapmışsınız. Peki, o günlerden bir anınız var mı?

A.DEDELER: “Evet güzel bir anım var. Bodrum Yalıkavak Cennetköy Sitesi’nde Vakko’nun ünlü kurucusu bay Vitali Hakko’nun evini tamamladık. Sanat danışmanı ile villanın dekorasyonunu da yaptık. Bay ve bayan Hakko evlerini hiç görmemişlerdi. Evlerini teslim almaya geldiler. Birlikte konuta doğru yürüyoruz yerler bodrum kayrağı kaplı. Bayan Hakko, villanın sofasında ayağı kayıp düştü. Hemen kalkmasına yardımcı olduk. Her hangi bir sağlık problemi olmadı. Ancak bayan Hakko ayağa kalktı ve bize dönerek ‘Çocuklar kusura bakmayın ben bu eve girmeyeceğim’ dedi ve eşine dönerek ‘bu villayı satınız’ dedi. Uzun uğraşlar sonu ikna edebildik ve eve girdiler. Villanın bütün perde ve döşemelik kumaşlarını Tavas ham bezinden yapmıştım. Bir tekstil dehasına bu kumaşları sunma zevkine ulaşmak ve onun yorumunu almak benim için çok önemliydi ve başarmıştım. Sonunda bayan Hakko’yu eve sattırmaktan vazgeçirdik”

Mesleğinizle ilgili son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

A.DEDELER: “İnsanların yaşamında sevdikleri işi yapmaları prensibinde olan bir kişiyim. Yeniden dünyaya gelsem yine inşaat mühendisi olurdum. Dekorasyon işi bende hobi olarak başladı. Ardından bu iş mesleğim haline geldi.Bu işle ilgili uzun yıllar araştırmalar ve çalışmalar yaptım. Taşla ve kumaşı bile bir arada kullanarak dekorasyon üzerine çok hoş çalışmalar yaptım”

Sizin iş yaşantınızda olduğu gibi sosyal yaşantınızda da renkli biri olduğunuzu biliyoruz. Bize bilinmeyen yönlerinizden bahseder misiniz?

A.DEDELER: “Ben deniz tutkunu bir insanım, yani tam anlamıyla deniz aşığıyım diyebiliriz. Fakat çok komiktir ki 35 yaşında yüzmeyi öğrendim. Ancak yüzmeyi öğrendikten sonra deniz benim için vazgeçilmez bir şey anlamına geldi. Tüm yorgunluğumu en güzel şekilde atabildiğim tek yerdir deniz. Çok iyi bir denizci değilim, dalmayı falan bilmem. Ama tekneyle seyahat vazgeçilmezlerimden bir tanesidir. Bu bakımdan Güverte isminde 12 metrelik bir tekne aldım. Teknemle sık sık denize açılırım”

Çevrenizdekiler sizin iyi bir koleksiyoner olduğunuzu söylüyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? Ne gibi koleksiyonlarınız var?

A.DEDELER: “Aslında öyle abartılacak kadar iyi bir koleksiyoncu değilim. İki konuda koleksiyonlarım var. Bunlardan biri, lise çağlarımdan bu yana biriktirdiğim Atatürk posterleri. Şu an yaklaşık 200’e yakın Atatürk posterim var ve bunları yakında bir sergiyle kent halkına tanıtacağım. İkinci koleksiyonum da; pipo koleksiyonu. Aslında ben sigara içmem. Ancak 1990 yılında pipo içmeye başladım ve o yıllardan beri pipo koleksiyonum vardır”

Son olarak, hayalleriniz nelerdir? Yani ileriye dönük kafanızda tasarladığınız bir yaşam tarzı var mı?

A.DEDELER: “Evet, aslında var. Bodrum’da içerisinde 8-10 üniteden oluşan bir apart otel yapıp emekliliğimde burada yaşayıp bu oteli işletmek. Bir başka hayalim de; çok katlı yapıları olmayan, yani iki katı geçmeyen, bahçeleri olan bir site kurmak. Denizli’de bunun başarılabileceğine inanan bir insanım. Ancak ne yazık ki, üç dört kişi bir araya geldiğimizde hemen lüks kompleksi yapıyoruz”

AHMET DEDELER KİMDİR ?
“1961 Tavas doğumlu olan Ahmet Dedeler, ilk, orta ve lise öğrenimini Tavas’ta tamamladıktan sonra 1985 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Askerlik sonrası Bodrum’a yerleşen Dedeler, meslek yaşamını orada geliştirdi. Bodrum’da pek çok güzel esere imza atan Dedeler, 2000 yılında Denizli’ye dönerek enerji ve yeteneğini memleketine kanalize etti. İlde İnşaat ve Anfora Dekorasyon adlı iki şirketinde de inşaat ve dekorasyon alanında hizmet vermekte olan Ahmet Dedeler, evli ve bir çocuk babası.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı