REKLAMI GEÇ

Yüzde yüz yerlisini ve millisini yaptılar

Yüzde yüz yerlisini ve millisini yaptılar

Birçok sektörün temel ekipmanları arasında bulunan makinelerin neredeyse tamamı kısa bir süre öncesine kadar ithaldi. Ancak ülkemizde son yıllarda ciddi oranda teşvik edilen makine sektörü geliştikçe, yerli makinelerin sayısı da artıyor. Zimek Makine, ürettiği yüzde yüz yerli ve milli katrak makinesiyle mermer sektörünü dışa bağımlılıktan kurtaracak önemli bir adım attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2018 Pazartesi, 11:39

Denizli tekstilde, mermerde ve tarımdaki başarısını aslında bir anlamda da görünmez kahraman konumundaki makine sektörüne borçlu. Keza Türk makineciler, yerli ve milli ürünler ürettikçe bu üç sektörün büyük bütçelere mal ettikleri demirbaşları arasındaki makineler konusundaki yatırım maliyetleri düşüyor ama her şeyden önce dışa bağımlılıkları azalıyor.

Dünyanın makine konusundaki devleriyle yarışır ürünler üreterek Türkiye’nin kalkınma hamlesi için önemli başarıyı yakalayan makine sektörü, Denizli’de de benzer başarılar yakaladı.

Mermer sektörünün en önemli partnerlerinden biri olan makineciler, yeni ürünleriyle İzmir Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda görücüye çıkarken, fuara katılan Denizlili makine imalatçıları, birbirinden marifetli makineleriyle adeta şov yaptı.

Patronu Mehmet Sarı’nın MAKSİAD Başkanlığı görevini yürüttüğü Zimek Makine de bunlardan biri. Geçtiğimiz yıl dünyanın en hızlı plaka cilalama makinesiyle katıldığı fuarda ilgi odağı haline gelen Zimek Makine, bu yıl ise mermer sektörünün ne yazık ki en önemli ekipmanları arasında olmasına rağmen genellikle ithal edilerek temin ettiği katrak makinesi ile fuara katıldı.

Yüzde yüz yerli ve milli katrak makinesi ile sektörün önemli bir gereksinimine “Made By Denizli” çözümü bulan Zimek’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, “Yerli ve milli hedefi konduysa, biz Denizlili makine sanayicileri bu konuda gerekli adımı atmaktan kaçınmaz. Katrak makinesi mermer sektörü için önemli bir makine. Biz sektörün temsilcilerine bu konuda yerli ve milli çözümü koyduk” diye konuştu.

DIŞ PAZAR İÇİN DE İDDİALILAR
Tornado 80 L ismini verdikleri makine ile yalnızca iç piyasada değil dış pazarda da iddialı olan Zimek’in bu yeni makinesi, İzmir Marble’ye katılan çok sayıda yabancı alıcının da ilgi odağıydı.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN
www.zimek.com.tr
Telefon : +90 258 814 53 17
E mail : info@zimek.com.tr
Ankara Asfaltı Üçeri 20. km Kocabaş DENİZLİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı