REKLAMI GEÇ

Avukatlardan baro başkanlarına oturma eylemli destek

Avukatlardan baro başkanlarına oturma eylemli destek

“Savunma yürüyor” sloganıyla 19 Haziran’da yürüyüşe geçen ve Ankara girişinde barikatla karşılaşan baro başkanlarına avukatlardan destek. Denizli Barosu avukatları adliye önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Ankara’daki barikatın kalkması ve baro başkanlarının Anıtkabir’e hareket etmesiyle Denizli’deki oturma eylemi de sonlandırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2020 Salı, 13:12

AK Parti ve MHP’nin Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma Yürüyor” sloganıyla 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanları ve avukatlar dün Ankara’ya ulaştı.

Ankara-Eskişehir yolu üzerinde Ankara Barosu ile buluşup Anıtkabir’e yürümek isteyen gruba “Valilik izni yok” gerekçesi ile izin verilmedi. Bunun üzerine oturma eylemi başlatan baro başkanlarının bekleyişi öğle saatine kadar sürdü.

DENİZLİ’DEKİ AVUKATLARDAN DESTEK
Denizli Barosu’na bağlı avukatlar da baro başkanlarına destek vermek amacıyla sabah saatlerinde adliye önünde oturma eylemi başlattı. Yaklaşık 60 avukat, baro başkanlarının engellenmesine tepki gösterdi.

BARİKAT AÇILDI, EYLEM SONLANDIRILDI
Ankara’daki barikatın öğle saatlerinde kaldırılmasının ve baro başkanlarının Anıtkabir’e gidişlerine izin verilmesinin ardından Denizli’deki oturma eylemi de sonlandırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı