REKLAMI GEÇ

Dede, “Barışın iyileştirici gücüne ihtiyacımız var”

Dede, “Barışın iyileştirici gücüne ihtiyacımız var”

STK, sendikalar ve siyasi partiler, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı. Grup adına açıklama yapan Eğitim-SEN Denizli İl Başkanı Mehmet Dede, savaşı zenginlerin çıkardığını ve bedelini yoksulların ödediğinin altını çizerek, “Yıkımın faturası hep aynı adrese; çocuklarını savaşa kurban veren, savaş ortamında üzerlerindeki sömürü katlanarak artırılan yoksullara, emekçi sınıflara kesiliyor” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2018 Cumartesi, 17:11

1 Eylül Dünya Barış Günü ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Denizli’de de konuya duyarlı yurttaşların ve çeşitli sendika ve sicil toplum örgütlerinin katılımıyla Candoğan Parkı önünde kutlandı. Grup adına söz alan Eğitim-Sen Denizli İl Başkanı Mehmet Dede; yaptığı konuşmada “Tüm savaşlar iç savaştır, çünkü tüm insanlar kardeştir” dedi. Dede; Barış Günü’ün tarihine değindikten sonra ülkemizde AKP politikalarını eleştirdi.

Dede açıklamalarına devam ederek, “Başta yanı başımızdaki Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada silahlar konuştukça bütün insanlık ağır bedeller ödüyor. Çünkü onlar savaştan, savaş ortamının sunduğu sömürüden besleniyorlar. Kendilerine bağladıkları kukla yönetimleri ‘vekâlet savaşları’ adı altında maşa olarak kullanırken kardeşi kardeşe kırdırıyor, sınırları yeniden çiziyorlar. Hiç yüzleri kızarmadan binlerce sivilin yaşamına mal olan askeri operasyonlarına bile ‘Barış Harekâtı’ adı veriyorlar” diye konuştu.

Savaşı zenginler çıkardığını ve bedelini yoksullar ödediğini söyleyen Dede, savaşa karar verenlerin çocuklarının cephenin uzağında yer aldığını belirtti. Dede, “Adına ‘yeni’ denilen, tek adamın ağzından çıkan her sözün ‘ferman’ sayıldığı rejimde demokrasinin, hukukun, adaletin son kırıntıları tek tek rafa kaldırılıyor.Tüm bunlara rağmen ülkenin içine sürüklendiği kaos ve çatışma ortamı fırsata çevriliyor” dedi.

Dede, hükümetin politikalarını da eleştirerek, “Yıllardır ülkeyi dışarıya, emperyalist ülkelere bağımlı hale getiren, halkın emekçilerin alın terinin ürünü kamu iktisadi teşebbüslerini sermayeye yok pahasına satan, halktan topladıkları vergileri yandaşlarını beslemek için betona, inşaata gömenler bugün yaşanan krizi ‘ekonomik savaş’ olarak yutturmaya çalışıyor. ‘Hepimiz aynı gemideyiz, batarsak hepimiz batarız’ nakaratını tekrar edenler, yıllardır hayata geçirdikleri emek karşıtı sermaye yanlısı politikalarla yoksulluk ve sefalete ittikleri işçilerden ve emekçilerden daha fazla fedakarlık istiyorlar” diye konuştu.

BARIŞIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR”
Savaş ve çatışma ortamını besleyerek, ülkemizin içinden çıkılmaz bir felakete sürüklenmesine karşı herkesin ‘Barışın İyileştirici Gücü’ ne ihtiyacı olduğunu söyleyen Dede, herkesi barışa ses vermeye çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı