REKLAMI GEÇ

DEMİAD yapı kalitesini yükseltecek

DEMİAD yapı kalitesini yükseltecek

Denizli’deki müteahhitler, Denizli Müteahhit İş Adamları Derneği (DEMİAD) çatısı altında birleşti. Derneğin kurucu başkanı Kudbettin Özturan, amaçlarının kaliteli konut üretmek olduğunu ama bunun yolunun meslektaşlarını bilinçlendirmekten geçtiğini söyledi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2014 Cuma, 10:17

Denizli’de hızla büyüyen sektörlerin başında gelen inşaatta kalitenin ve bilincin artmasını amaçlayan müteahhitler bir çatı altında toplandı. İnsanların beklentilerinin değiştiği, rekabetin arttığı bir ortamda hem kendi haklarını öğrenmek ve bilinci artırmak hem de vatandaşa kaliteli hizmet sunabilmeyi amaçlayan Denizlili müteahhitler, Denizli Müteahhit İş Adamları Derneği’ni (DEMİAD) kurdu.

92 ÜYESİ VAR
15 Mayıs’ta kurulan ve kısa sürede 92 üyeye ulaşan derneğin kurucu başkanlığını üstelenen 25 yıllık müteahhit Kudbettin Özturan, ihtiyacın doğduğunu düşündükleri için bu derneği kurduklarını söyledi. Denizli’de çok fazla müteahhit olduğunu, ortak çatı altında toplanmanın herkese fayda getireceğini düşündüklerini belirten Özturan, “Bu işi yıllardır ve profesyonel olarak yapan insanları bir araya getirmek, örgütlenmek hem bizlere hem de vatandaşlarımıza yararlar sağlayacaktır” dedi.

‘İHTİYAÇ DOĞDU’
Önceliğin dernek üyelerine yönelik eğitimler ve bilinçlendirme toplantıları olacağını söyleyen Özturan, “Derneği kurduk ama insanlara faydalı olmak istiyoruz. Bu nedenle üyelerimizin ihtiyaç duyacağı konuları tespit ettik ve bunları 4 ana başlıkta toplayarak komisyonlar kurduk. Bu komisyonların hepsinde konusunda uzman teknik personelimiz var. Bu kurullar, derneğimizin de üyelerimizin de yol haritalarını çizecek” diye konuştu.

TOPLU ALIMLAR YAPILACAK
DEMİAD Başkanı Özturan, önceliklerinin kaliteli yapılar üretmek olduğunu belirtirken bunun formülünü bildiklerini, zamanla uygulamaya geçeceklerini söyledi, “Denizli’de beton fiyatlarının yüksekliği gibi bir sorun yaşıyoruz. Kullandığımız malzemelerin fiyatının yüksek olması gibi sıkıntılarımız var. Tabii ki, bunlar bina maliyetini artırdığından vatandaşımıza yansıyor. Derneğin hedefleri arasında üyelerimize yönelik toplu alım anlaşmaları yapmak gibi düşüncelerimiz var” diye konuştu.

4 KOMİSYON DENİZLİ İÇİN ÇALIŞACAK
Dernekte; Kentsel Dönüşüm, Teknik Etkinlik, Yapı Denetim ve İmar Komisyonu isimlerinde 4 komisyon kuruldu. Her komisyona, konusunda uzman olan mühendisler de dahil edildi. Komisyonlar, Denizli’deki yapılar konusunda sürekli araştırma içinde olacak ve derneğin çalışma şekli ve uygulamaları bu raporlar doğrultusunda yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı