REKLAMI GEÇ

Demirten: Denizli’de her 279 kişiden biri müteahhit

Demirten: Denizli’de her 279 kişiden biri müteahhit

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği(DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, Denizli’de 3 bin 500 inşaat müteahhidi bulunduğunu, bunun da “her 279 kişiden birisi müteahhitlik mesleğiyle uğraşıyor” anlamına geldiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2015 Cuma, 12:28

DEİM Başkanı Fehmit Demirten ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci’yi ziyaret etti. Ziyarette dernekle ilgili bilgi veren Demirten 2011 yılında faaliyete geçen DEİM’in Denizli’de kurulan ilk müteahhit derneği olduğunu, iş kolunda belirli bir standardın yakalanması konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

DENİZLİ’DE 3 BİN 500 MÜTEAHHİT VAR
Sağlam ve sağlıklı binalar konusu üzerinde hassasiyetle durduklarını anlatanDemirten “Bir inşaatı bir kere sağlam yapmak, iki kere ucuz yapmaktan daha az maliyetlidir. Biz üyelerimizle belirli bir kalite ve standart yakalamaya çalışıyoruz. Fakat müteahhitlik yapmak ülkemizde çok kolay. Hiçbir süzgeçten geçmeden bu işe başlamak mesleğimizin en önemli problemi. Denizli’de 3 bin 500 müteahhit var. Türkiye genelinde bu rakam 500 bin civarında. Avrupa’nın tamamında ise 37 bin müteahhit var. Bu sayıları kıyaslarsak durumun vahameti ortaya çıkıyor” dedi.

KENTLER DEĞİL, BİNALAR DÖNÜŞÜYOR
Kentsel dönüşüm uygulamalarına da değinen Demirten, “Kentsel dönüşüm çalışmalarında yapılan en büyük yanlış kentin dönüşümü değil binanın dönüşümü. Biz çok önemli bir treni kaçırdık. Artık ada bazında dönüşüm yapmak, otopark, yeşil alan gibi sorunlara çözüm bulmak imkansız. Çünkü yeni yapılan binaların olması kentsel dönüşümü gerçekleştirmemizi imkansız hale getiriyor. Şehirlerimizi planlama konusunda çok geç kaldık. Londra’nın şehir planı 1600’lü yıllarda yapılmış. İstanbul 1960’larda, Denizli ise daha 15 yıl önce bu planı yaptı. Belediye meclislerinin gündemlerinin yüzde 85’ini imar konuları teşkil ediyor ama meclislerdeki mimar ve mühendis sayısı ne acı ki bir elin parmaklarına ulaşmıyor” ifadelerini kullandı.

VERGİ TAHAKKUK VE TAHSİLATI TÜRKİYE ORTALAMASI ÜZERİNDE
Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci de, inşaat sektörünün önemine işaret ederek, “İnşaat canlı bir sektör, şehrin ve ülkenin ekonomisini etkileyen bir iş kolu. Vergi gelirleri açısından da en önemli sektör. O yüzden sürekli dinamik ve güçlü olması milletimizin menfaati için çok önemli. Ülkemizdeki kültür ve eğitim seviyesi çok arttı. Bu da vergiye yansıdı eskiye oranla vergi bilinci çok daha yüksek. Tahakkuk ve tahsil anlamında Denizli Türkiye’nin önde gelen illerinden, şu ana kadar beklediğimiz çerçevede gidiyoruz. Elimizdeki verilere göre Türkiye ortalamasının üzerinde bir seyir gösteriyoruz. Denizli’de bilinçli mükellef oranı oldukça yüksek ” diye konuştu.

Yorumlar

abcde   -  Bağlantı 9 Ekim 2015, 20:22

parası olan müteahhit oluyor zaten, 100 bine evi yap 200 bine sat bu kadar çok kazanç hiçbir işletmede yok

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı