REKLAMI GEÇ

Haritacılar meslek sorunlarını konuştu

Haritacılar meslek sorunlarını konuştu

Denizli ve çevresinde çalışan haritacılar, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilciliğinin mesleki bilgilendirme amaçlı panel toplantısında buluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısının da katıldığı toplantıda Harita Mühendisliği mesleği ile ilgili yasa değişiklikleri ve yeni gelişmeler konuşuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2017 Cumartesi, 11:39

 

Denizli’de İzmir şubesine bağlı olarak faaliyet yürüten Harita ve Kadastro Mühendisleri İl Temsilciliğinin gerçekleştirdiği kapsamlı panel yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Makina Mühendisleri Odası Konferans salonunda yapılan toplantıya konuşmacı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Ayber’in yanı sıra İzmir Şube Başkanı M. Kubilay Yıldırım ve Ankara Şube Başkanı Recep Vadi katıldı.

Denizlili harita mühendislerinin de ilgiyle izlediği panelin konkuları arasında Muğla menteşe Belediye Başkanı Harita Mühendisi Bahaattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran konuk konuşmacı olarak yer aldı.

Mesleğin sorunları, yasal değişiklikler ve serbest çalışan harita mühendislerinin çalışma şartlarının konuşulduğu panelin açılış konuşmasını Harita Mühendisleri Denizli İl Temsilcili Nazım Tanrıkulu yaptı.
Panelde sırasıyla Genel Müdür Yardımcısı, Ankara Şube Başkanı ve İl Şube başkanları söz aldı. Yasal düzenlemeler ve gelişmeler konusunda bilgi veren ÇŞB Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Ayber, haritacılığın mühendislik düzeyinde önemine işaret ederek, yapılan yasal değişikliklerin çalışma şartlarını iyileştirmeye yönelik ve Türkiye’deki yeni gelişmelere uyum sağlamak amaçlı olduğunu söyledi.

İzmir ve Ankara Şube başkanlarının, kamuda ve serbest çalışan meslektaşlarının sorunlarını aktardığı konuşmalarından sonra, seminer katılımcıları söz alarak kendi alanlarında yaşadıkları sorunlar ve ihtiyaç duydukları çözüm önerilerini açıkladılar.

Denizli’den çok sayıda kamu ve serbest çalışan harita mühendisinin ilgi gösterdiği toplantı saat 14.00’de başlayarak akşam saatlerinde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı