REKLAMI GEÇ

Muhasebecilerin onur günü

Muhasebecilerin onur günü

Muhasebeciler Günü’nde muhasebe ve mali müşavirler 15 Temmuz Delikliçınar Şehitleri Meydanı’ndan önünden Valilik önüne yürüdü. Denizli Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Osman Horzum, “Günümüz muhasebecileri, memleketin iğneden ipliğe her şeyinin bilgisine sahip, vergi mükellefi ile idare arasında köprü ve mali sistemin vicdanı haline gelmiştir. Bu yüzden de muhasebecilik bir onur mesleğidir. Bugün bizim onur günümüz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2017 Çarşamba, 11:44

 

Muhasebeciler Günü nedeniyle çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplardı, ellerinde dövizlerle Valilik önüne yürüdü. Atatürk Anıtı’na çelenk sunup, saygı duruşunda bulunan muhasebeciler, İstiklal Marşı’nı söyledi.

Oda Başkanı Ali Osman Horzum, 1 Mart’ın, Türkiye’de çeşitli çatılar altında ve onlarca yıl süren bir örgütlü hak arama çabasının da sonuç verdiği tarih olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de muhasebecilik meslekten sayılmadığı için, muhasip, katip gibi adlarla küçümsenip horlanan meslek mensupları, bu tarihten itibaren bugünkü kimliklerini kazanmışlardır. Tarih biliyor ve gösteriyor ki, bütün bu sürecin en dinamik en etkili ve en belirleyici unsuru, her bir meslek mensubunun örgütlenme istek ve bilincini besleyen inançlı ve kararlı tutumudur. Bu gücün bütün Türkiye çapında yarattığı dinamik örgütler sayesindedir ki; gelişen dünya ve değişen Türkiye koşullarında muhasebecilik, dünün defter tutma mesleği olmaktan çıkmıştır. Tuttuğu defter dışında dünyayı göremeyen meslek mensubu da yoktur artık. Günümüz muhasebecileri, memleketin iğneden ipliğe her şeyinin bilgisine sahip, vergi mükellefi ile idare arasında köprü ve mali sistemin vicdanı haline gelmiştir. Bu yüzden de muhasebecilik bir onur mesleğidir. 1 Mart Muhasebeciler Günü tüm meslek mensuplarımıza ve ülkemize kutlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı