REKLAMI GEÇ

Mimarlardan “Şantiyede sergi”

Mimarlardan “Şantiyede sergi”

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi, “Dünya Mimarlık Haftası” açılışını yeni hizmet binasının inşaat şantiyesinde düzenlediği sergiyle yaptı. 1971 yılından günümüze Denizli Şubesi’nin serüvenine ışık tutan serginin açılış kurdelesini şubenin eski başkanları keserken, çok sayıda mimar ve oda temsilcisi törende hazır bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2018 Salı, 10:52

Dünya Mimarlık Günü kapsamında düzenlenen hafta etkinlikleri, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin öncülüğünde yapılan açılışla başladı. Hafta açılışı halen inşaatı devam eden, şubenin yeni hizmet binası şantiyesinde gerçekleştirildi.

Hizmet binası inşaat şantiyesinde geçmişten günümüze geçit resmi yapan “Fotoğraflarla Anılar” sergisi, düzenlenen bir kokteylle açıldı. Açılışta pek çok mimar ve şube başkanı hazır bulundu. Törende TMMOB’a bağlı diğer meslek odalarının Denizli şube yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilik mensupları da hazır bulundu.

DAHA KALİTELİ HİZMET ÜRETİMİ

Yaptığı kısa konuşmayla haftanın anlam ve önemine değinen Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mimar M. Serdar Alayont, bu günü tüm mimarlar olarak değil, pek çok meslek odası mensubu ile kutlamaktan onur duyduklarını belirterek söze başladı. Meslekleri için anlamlı olan böyle bir günde yapılan etkinliği “Mimarlık Merkezi” adını verdikleri inşaat şantiyesinde yapmanın kendileri açısından önemine vurgu yapan Alayont, “biz görevi devraldığımızda önceki dönem yönetimini yürüten arkadaşlarımızın temelini attığı merkezimizi inşa çalışmalarının ne ölçüde ilerlediğini meslek mensuplarımızın görmesini istedik. Mevcut durumumuzu onlarla paylaşmayı arzuladık. Burada yapılanın sadece bir inşaat değil, mesleğimiz açısından daha fazlasıdır. Oda üyelerimiz ve meslektaşlarımız için çalışma kolaylığıdır, daha verimli çalışmanın alt yapısıdır. Bunu hep birlikte hissedelim istedik. Her şey yok olur ama insanlık var oldukça mimarlık asla yok olmaz. Bunu şehrimizde daha kaliteli hizmete dönüştürecek olan şimdi yapımı devam eden mimarlık merkezimiz olacaktır” dedi.

MERKEZ İNŞAATI İÇİN BAĞIŞ KAMPANYASI

Mimarlık merkezi inşaatının yapımı için alınan genel merkez desteği yanı sıra, şube üyelerine yönelik bir bağış kampanyası başlattıklarını da duyuran M. Serdar Alayont, “kampanya için ilk girişimi Şube Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla, Alayont Yapı Ve Tasarım Ltd. Şti adına 30.000 TL’lık bağış yaparak başlattık. İlk gün otuz kişinin desteğini sağlayan kampanyaya kısa zamanda diğer üyelerimizin de katkı vermesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Dünya Mimarlık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler ve sergi, hafta boyunca Mimar Hakan Demirel’in sunumu ve Jacques Tati’nin Oscar ödüllü “Amcam” filminin gösterim seanslarıyla devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı