REKLAMI GEÇ

Özbay’dan zam tepkisi

Özbay’dan zam tepkisi

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, memura verilen 2016 için 6+5, 2017 yılı için ise 3+4 zammı kabul eden yetkili sendika Memur-Sen’e tepki gösterdi. Sosyal medyadan emekçilere çağrıda bulunan Özbay, “Yandaş olup kendi çıkarı uğruna emeğimizi peşkeş çekene, hesabı birlikte soralım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2015 Pazartesi, 15:18

Hükümet’le Memur-Sen arasında 3 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin, memur ve memur emeklilerine 2016 yılında yüzde 6 artı 5, 2017 yılında da yüzde 3 artı 4 zam ile sonuçlanması Eğitimcileri kızdırdı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepkisini dile getiren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Çadır tiyatrosunda perde kapandı. Geçmiş olsun emekçi kardeşim” dedi.

MEMUR-SEN’E TEPKİ
Özbay, kamu emekçilerine seslendiği açıklamasında, “Geçen dönem hükümetin verdiğinde daha azına evet diyenler. Bu dönem de kaybettirdiklerinden daha azına mahkum ettirdiler kamu emekçilerini!!! Çadır tiyatrosunda perde kapandı. Geçmiş olsun emekçi kardeşim… Geçtiğimiz dönem birini vekil yaptın bu dönem yenisini yaparsın. Durmak yok yola devam dersen, Senin ağzına bir parmak bal çalarlar sen onlara kovanı sunarsın. Dik dur, eğilmeye devam dersen, bugünkü gibi kaybettiğinden daha azı için buna da şükür dersin. Seni satanları yetkili yaparsan, Olsun geçen sene 3’tü bak şimdi 5 olmuş 6 olmuş diye sevinirsin” dedi.

SATIN ALMA GÜCÜ YÜZDE 30 DÜŞTÜ
Memur maaşlarına yapılan 2016 yılının ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için yüzde 5 oranındaki zamma karşılık, satın alma gücünün en az yüzde 30 düştüğünü vurgulayan Özbay, açıklamasını “Altın, dolar, euro bazında bile birkaç ayda maaşın yüzde 13-15 erimiş, geçtiğimiz dönem kaybettiğin de telafi edilmediği gibi üzerine yenisi eklenmiştir. Ayrıca, yarın iş güvenceni de konuşur birileri, seyirci kalmaya devam edersin. Vergi diliminde bir düzenleme olmadığı için aldım sandığın zamı da geri alacaklar. Geçmişe dönük kayıpların için bir iyileştirme de yok, hatta bu gidişle üzerine eklenmiş yenileri olduğunu göreceksin 2 yılsonunda. Birçok lisans mezunu kamu çalışanlarının daha azından ek gösterge ile değerlendirmeye de devam “ diyerek devam etti.

KAMU EMEKÇİLERİNE ÇAĞRI
Memur-Sen’i yetkili sendika yapan memur emekçilerine seslenen Özbay, açıklamasını şöyle devam etti: “Eğitim-İş’liler 4 yıldır mücadele ederken, yandaş müdürleriyle bize baskı kuranlar, soruşturmalar açıp cezalar vermeye kalkanlar bugün utanmadan, etkili yetkili sendika kazandırdı da derler. Bak emekçi kardeşim, haramilerin sofrasında satışa sunulmuş yol arkadaşım, yandaş sendika ‘Grevsiz’ toplu sözleşme olmaz. Yıllardır seni satanlara, hakkını masada peşkeş çekenlere yeter artık de. Ben değil biz diyerek emekçilerin birlikteliğine evet de. Emeğine sahip çıkmak adına her şeyi göze alanlara destek ol. Haramilerin sofrasını da, iktidarını da birlikte yıkalım. Yandaş olup kendi çıkarı uğruna emeğimizi peşkeş çekene de hesabı birlikte soralım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı