REKLAMI GEÇ

EMO Başkanı Dönmez: “Siyasi bir karar, santrale ihtiyaç yok!”

EMO Başkanı Dönmez: “Siyasi bir karar, santrale ihtiyaç yok!”

Avdan’da yapılmak istenen termik santrale ilişkin en çarpıcı çıkış Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Arif Dönmez’den geldi. Dönmez, Türkiye’nin enerjide arz fazlası olduğunu belirterek, “Birçok santral kapasitesinin çok altında çalışıyor. Avdan’a termik santral yapmak tamamen siyasi bir karar. Santrale ihtiyacımız yok” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2020 Salı, 18:55

Denizli’nin son dönemlerdeki en önemli gündem maddelerinden biri Avdan’a yapılmak istenen termik santral. Toplumun büyük kesiminin karşı durduğu, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının seslerini yükselttiği Avdan Termik Santrali ile ilgili en çarpıcı yaklaşım Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Arif Dönmez’den geldi.

ENERJİDE ARZ FAZLAMIZ VAR
Türkiye’de yenilenebilir enerji santrallerinin de devreye girmesiyle enerjide ciddi bir arz fazlası yaşandığını belirten Dönmez, bu nedenle de ülke genelinde kurulu bulunan birçok santralin faaliyette olmadığını söyledi.

Buna somut örnekler veren Dönmez, “Denizli’de doğalgaz santrallerinden biri yılda sadece bir ay çalışıyor. Avdan’da kurulması planlanandan daha büyük iki doğalgaz santrali tam kapasite çalışmıyor” dedi.

AVDAN TERMİK’İN ENERJİ AÇIĞI İLE İLGİSİ YOK
Avdan’da termik santral yapmanın enerji açığı ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını öne süren Arif Dönmez, “Bu tamamen siyasi bir karardır. Enerji ihtiyacına karşılık kurulacak olan bir santral değildir” dedi.

KAPASİTENİN YARISI BİLE ÇEKİLMİYOR
TEİAŞ verilerine göre Türkiye’nin kurulu gücünün 100 bin megavat seviyesinde olduğunu anlatan Dönmez, ülkede en fazla güç çekildiği durumda ise saatlik 50 bini bulmadığını kaydetti.

Dönmez, “Bütün santrallerimiz devreye girse ihtiyacımızın iki katı enerjimiz var. Hala çevresel etkenler göz ardı edilerek santral kurmaya çalışıyorlar. Bu tür santraller kurulduktan bir süre sonra daha ekonomik olduğu için ithal kömüre dönüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı