REKLAMI GEÇ

FASON ÜRETİME ORTAK BİLİŞİM AĞI

FASON ÜRETİME ORTAK BİLİŞİM AĞI

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Türkiye ve bölgede ilk olacak bilişim ağı ortaklığı projesini hayata geçiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2015 Pazartesi, 18:07

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği tarafından hazırlanan; Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Dokumacılar Odası’nın ortaklığıyla hayata geçecek projenin ismi ‘’Denizli Tekstil Sanayi Üretim Altyapısının Stratejik Ortaklığını Sağlayacak Bilişim Ağının Kurulması’ olarak belirlendi.

Projenin amacı; Denizli tekstil sektöründe yaygın üretim alanına sahip olan dokuma işletmeleri arasında atıl kapasiteyi aktif üretime dönüştürmeyi sağlayacak, sipariş bazlı genel üretim planlamasının gerçekleştirilmesi ve stratejik ortaklıkların kurulması ve bu sayede gereksiz makine yatırımlarının önüne geçilmesi.

Proje hakkında bilgi veren DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, “Bu sistem, üyelerin birbirleri ile iş ilişkileri kurabileceği bir Internet teknolojisi yazılımıdır. Başka bir ifadeyle bu proje sayesinde, atıl kapasite ile çalışan işletmeler ile ek kapasiteye ihtiyaç duyan işletmelerin bilgi sistemi aracılığıyla bir araya gelmeleri mümkün olabilecektir. Böylece nihai müşteri ile doğrudan temasta olan firmaların talepleri karşılanabilecek ve pazarda rekabet gücü artmış olacaktır. Fason üretim yapan firmaların ise üretim hattının atıl duruma geçmesi ve istihdamının düşmesi önlenmiş olacaktır. Kapasite artırımına ihtiyaç duyan firmaların varsayımlar ile yaptıkları yatırımlarının ileriki dönemlerde atıl duruma düşmesinin önlenmesi ve bu sayede zaman, üretim kapasitesi ve teknolojik özellikleri açısından gerçekleştirilemediği sanılan siparişlerin reddedilmesi yerine üretilebilir olduğu görülecektir” dedi.

Projeden ilk etapta, dokuma ve örme firmalarının yararlanacağını belirten Dal, ilerleyen zamanlarda diğer branşların da, örneğin triko ve çorap üreticilerinin de dâhil edilebileceği bir portal haline geleceğini söyledi.

Gerekli yazılım sisteminin hazırlanarak programın kullanılmaya başlanması ile projenin çok daha iyi anlaşılabileceğini de söyleyen Dal, ‘’ 2015 yılı sonlarında sistemin tamamen oturmuş olacağını düşünüyoruz, sistemi kullanma da öncü olacak firmalar, diğer firmalar için örnek teşkil edecektir. Bu zamana kadar önemle altını çizdiğimiz, Moda ve Tasarım, Markalaşma ve Teknik Tekstillere geçişte öncelikli olarak varsayıma dayalı yatırımların engellenmesi gerektiğini düşündük. Firmalar önceliği olmayan bu yatırımlardan, bu bilişim ağı sayesinde kurtulabilirler ve altını çizdiğimiz diğer konulara kaynak ve zaman ayırabileceklerdir” dedi.

Dal, proje ile yıllık 100 milyon doların üzerinde bir tasarruf sağlanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı